Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣτις 14 Ιουνίου οι νέες αντικειμενικές από το ΥΠΟΙΚ

Στις 14 Ιουνίου οι νέες αντικειμενικές από το ΥΠΟΙΚ

Όπως διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το αργότερο έως τις 14 Ιουνίου θα έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση με τις νέες τιμές ζώνης σε όλη την Ελλάδα, εξέλιξη που θα οδηγήσει και σε σημαντικές καθυστερήσεις ως προς την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.

 

Παράλληλα, θα έχουν γίνει και οι όποιες διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να διασφαλισθεί ο ετήσιος στόχος είσπραξης εσόδων από την κατηγορία αυτή.

Στο υπουργείο Οικονομικών κινούνται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως ο στόχος της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων. Οι νέες αντικειμενικές είναι άλλωστε προαπαιτούμενο της τέταρτης αξιολόγησης και αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο των συζητήσεων με τους δανειστές.

Θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητοι δοκιμαστικοί έλεγχοι, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο ΕΝΦΙΑ του 2018 θα οδηγήσει στην είσπραξη τουλάχιστον 2,65 δισ. ευρώ.

Εκτός βέβαια από το απαιτούμενο ποσό, το οικονομικό επιτελείο δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να επιβαρύνει τις λαϊκές συνοικίες. Πάντως, προς το παρόν η ομάδα εργασίας, σε συνεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, προσπαθεί να βρει τον αλγόριθμο που θα «βγάλει» τις τιμές ζώνης σε όλη την Ελλάδα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ