Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑH Νύχτα των Μουσείων στο Nαύπλιο είναι μια βραδιά διαφορετική από κάθε...

H Νύχτα των Μουσείων στο Nαύπλιο είναι μια βραδιά διαφορετική από κάθε άλλη…

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 τα Μουσεία και οι χώροι Τέχνης της πόλης γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων!

Η μεγάλη γιορτή των μουσείων τον Μάιο κάθε χρόνο έχει γίνει πια θεσμός για την πόλη του Ναυπλίου η οποία μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο! Όλα τα Μουσεία και οι χώροι Τέχνης της πόλης ανοίγουν τις πόρτες τους ως αργά το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο και σας υποδέχονται με ζωντανή μουσική και ένα ποτήρι κρασί σε μια ανοιξιάτικη βραδιά, διαφορετική από κάθε άλλη…

Συμμετέχουν:
Αρχαιολογικό Μουσείο, Δημοτική Πινακοθήκη–Βουλευτικό, Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου-Παράρτημα Ναυπλίου, Εκθεσιακός Πολιτιστικός Χώρος ALPHA BANK, Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Σταθμός», Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου», Πολεμικό Μουσείο–Παράρτημα Ναυπλίου, Το Φουγάρο, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ «ΣΤΑΘΜΟΣ»
Σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου συγκεντρώνονται στο Παιδικό Μουσείο στις 7.00 μ.μ. για να επιβιβαστούν στα τρενάκια της πόλης, που θα τους μεταφέρουν σε όλους τους χώρους πολιτισμού, όπου θα αναγγείλουν την έναρξη της “Νύχτας των Μουσείων”.

ALPHA BANK
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανδριάνα Μπάμπαλη
Με μακρά παρουσία στον χώρο και έχοντας στο ενεργητικό της συνεργασίες με πολλούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ελληνικού τραγουδιού, όπως ο Γ. Νταλάρας, η Χ. Αλεξίου, ο Ν. Πορτοκάλογλου, η Ε. Τσαλιγοπούλου και ο Λ. Λειβαδάς, η Ανδριάνα Μπάμπαλη παρουσιάζει τραγούδια από τους έξι προσωπικούς της δίσκους. Τραγούδια όπως το “Μοίρα μου έγινες”, “Δες καθαρά”, “Δεν είν’ αργά”, “Μαζί θεός”, αλλά και τα πιο πρόσφατα “Περιπλανώμενο” και “Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου”. Τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία που έχουν αγαπηθεί, και διασκευές τραγουδιών που έχει αγαπήσει η ίδια. Μαζί της, στο ακορντεόν και το τραγούδι ο Παναγιώτης Τσεβάς και στο πιάνο ο Άκης Κατσουπάκης.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Θα είναι ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Δημοτική Πινακοθήκη–Βουλευτικό
Θα είναι ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ