Η κρέμα Καταλάνα εμφανίζεται στα μεσαιωνικά βιβλία συνταγών της Καταλονίας (16ος αι.) και θεωρείται από τα αρχαιότερα γλυκά αυτού του είδους στην Ευρώπη. Ο Καζανόβα την είχε γευτεί στη Βαρκελώνη.
Η crème brûlée (κρεμ μπρυλέ) της γαλλικής κουζίνας μπορεί να θεωρηθεί παραλλαγή ή άλλη εκδοχή της κρέμας καταλάνα.
H πανακότα (panna cotta) είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα Ιταλικής προέλευσης. Είναι γευστικό επιδόρπιο, που προέρχεται από τη βόρεια Ιταλία και την περιοχή Πιεμόντε.
Επεισόδιο σημειώθηκε σε ΕΠΑΛ της Πάτρας με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν προσαγωγές, κάποιες από τις οποίες μετατράπηκαν σε…
Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2025 και ώρα 13:00 μ.μ., προσκαλούμε τα μέλη μας στην ταβέρνα…
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ταξί Πελοποννήσου που εκλέχθηκε από το εκλογικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί,…
ΔΕΔΔΗΕ Αργολίδας: Πολύωρες διακοπές ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Άργους Μυκηνών στις 10/1 Ο ΔΕΔΔΗΕ…
65.000€ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Αργολίδα για συντηρήσεις. Στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας…
Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την 203η Επέτειο της Α' Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων στη Ν.…