Η κρέμα Καταλάνα εμφανίζεται στα μεσαιωνικά βιβλία συνταγών της Καταλονίας (16ος αι.) και θεωρείται από τα αρχαιότερα γλυκά αυτού του είδους στην Ευρώπη. Ο Καζανόβα την είχε γευτεί στη Βαρκελώνη.
Η crème brûlée (κρεμ μπρυλέ) της γαλλικής κουζίνας μπορεί να θεωρηθεί παραλλαγή ή άλλη εκδοχή της κρέμας καταλάνα.
H πανακότα (panna cotta) είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα Ιταλικής προέλευσης. Είναι γευστικό επιδόρπιο, που προέρχεται από τη βόρεια Ιταλία και την περιοχή Πιεμόντε.
Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου από τους ΔΕΣΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ στον Σύλλογο ΑΜΕΑ Αργολίδας…
Ευχαριστίες του Δήμου Άργους – Μυκηνών για την προσφορά επιχειρήσεων σε κοινωνικές δομές. Ο Δήμος…
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, και το Εργαστήριο Δοκιμών…
Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Manufacturing Excellence Awards 2024, στο…
Η Αγορά του Ναυπλίου συμμετέχει και είναι πανέτοιμη αναμένοντας τον καθιερωμένο πλέον θεσμό της «Black…
Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των…