Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣκουρλέτης για δημάρχους:Δεν προσλαμβάνουν από προσωρινούς πίνακες λόγω «παρατασιούχων»

Σκουρλέτης για δημάρχους:Δεν προσλαμβάνουν από προσωρινούς πίνακες λόγω «παρατασιούχων»

Σε επίθεση στους δημάρχους που «δεν προσλαμβάνουν τους επιτυχόντες στους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ για να κάνουν τον καλό στους παρατασιούχους», εξαπέλυσε από το βήμα του κοινού συνεδρίου ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

 

Απαντώντας στην κριτική της ΚΕΔΕ και του προέδρου της Γ. Πατούλη ότι μόνο το 50% των επιτυχόντων από τους επιτυχόντες στους προσωρινούς πίνακες έχουν προσληφθεί στους δήμους με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη προσωπικού και πλημμελής αποκομιδή απορριμμάτων, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε:

«Λαϊκίζετε δε ασύστολα -αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν αναφέρομαι στον κόσμο της αυτοδιοίκησης- εκεί που έγινε ένα συγκεκριμένο βήμα, για να θωρακιστούν οι υπηρεσίες καθαριότητας με τον διαγωνισμό. Όταν γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλοί δήμαρχοι, οι οποίοι αρνούνται να προσλάβουν τους επιτυχόντες, με βάση τους προσωρινούς πίνακες μέχρι να ανακοινωθούν οι οριστικοί Πίνακες, διότι θέλουν να κάνουν τους καλούς στους παρατασιούχους συμβασιούχους. Όταν γνωρίζετε ότι η παραμονή των συμβασιούχων, με βάση το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία δεν μπορεί να γίνει, διότι έχει χαρακτηριστεί αντισυνταγματικό, με κίνδυνο να μην πληρωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Αλλά θέλουμε να κάνουμε τον καλό!

Κι όταν εσείς κ. Πατούλη, όταν είχα αναλάβει το υπουργείο τον Νοέμβριο του 2017, μας είχατε καταγγείλει για τις παρατάσεις που γίνονταν και λέγατε «γιατί μας βάζετε και κάνουμε παρατάσεις; Δεν το έχουμε ενσωματώσει στους προϋπολογισμούς μας, όταν είναι για 8 μήνες, να το πάμε σε ακόμη περισσότερους 12 ή και 24.» Αυτά δεν μας λέγατε; Τώρα όμως πηγαίνετε και παίζετε με τον πόνο και τις αγωνίες των εργαζομένων. Και αντί να χαιρετίσετε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μετά από χρόνια, αποκτά μόνιμες θέσεις εργασίας για να μπορέσει να επιτελέσει το βασικό της έργο, ερχόσαστε και το ξεχνάτε και αυτό»,  κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΚΕΔΕ ο οποίος τον κατηγόρησε ότι λέει ανακριβειες.

Να σημειωθεί πως μόλις πριν δυο ημέρες το ΥΠΕΣ με εγκύκλιό του, ζητά από τους δήμους να καταγράψουν πόσους από τους επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων της 3Κ/2018 έχουν προσλάβει,  ενώ, ετοιμάζει ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να προσλάβουν και επιλαχόντες από τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ