Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΗ Αθήνα σε κατάσταση «πολιορκίας» ενόψει ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Η Αθήνα σε κατάσταση «πολιορκίας» ενόψει ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Στα διόδια Αφιδνών άρχισαν να φτάνουν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι τα λεωφορεία των οπαδών του ΠΑΟΚ, με προορισμό το ΟΑΚΑ για τον τελικό Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί στις 20:30. 

 

Όπως προβλέπει το σχέδιο της αστυνομίας, τα λεωφορεία με τους οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά» ελέγχονται ανά 10-15 και στη συνέχεια παίρνουν το δρόμο προς το ΟΑΚΑ συνοδεία αυστηρής αστυνομικής δύναμης. Εκεί θα αποβιβάζουν τους οπαδούς στις θύρες και στη συνέχεια θα παρκάρουν στον χώρο του σταδίου περιμένοντας να τους παραλάβουν μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Όσον αφορά την κίνηση των οπαδών πλησιάζοντας το Ολυμπιακό στάδιο, κανένας δεν θα μπορεί να προσεγγίσει το χώρο χωρίς εισιτήριο, ενώ από την αστυνομία θα πραγματοποιούνται συνεχώς έλεγχοι εισιτηρίων, καθώς και ταυτοπροσωπίας, ακόμα και εντός του γηπέδου. Όλοι οι οπαδοί θα υποχρεούνται να έχουν μαζί τους εισιτήριο και ταυτότητα. Μάλιστα, στο ΟΑΚΑ θα λειτουργήσει και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, με κάμερες σε όλους τους χώρους.

Όσον αφορά το γήπεδο, έχει υποστεί μεγάλες μετατροπές, ώστε να εμποδιστεί οποιαδήποτε επαφή των οπαδών των δύο ομάδων μεταξύ τους, αλλά και με τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Οι οπαδοί θα βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση στις εξέδρες και ανάμεσα τους θα υπάρχουν εκατοντάδες αστυνομικοί.

Αυτό που επιδιώκουν οι Αρχές, σήμερα Σάββατο, είναι να μην υπάρξει καμία συνάντηση οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων και για να το πετύχουν αυτό, έχουν κινητοποιηθεί συνολικά 5.000 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ