ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Π.Τατούλης από το συνέδριο του Economist: “Η σύγχρονη εποχή μας απαλλάσσει από ιδεοληψίες”

Με θέμα την Περιφερειακή Διακυβέρνηση και την δυναμική ανάπτυξης που μπορεί να προσφέρει στην χώρα μας για έξοδο από την βαθιά κρίση, πραγματοποιείται χθες και σήμερα στο Λουτράκι, το συνέδριο του Economist: Governance and Regiona lArteries for Growth: Europe’s momentum – Greece’s impetus υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Την ατζέντα των εργασιών του συνεδρίου πλαισιώνουν πολλά θέματα γύρω από τη σχέση των εθνικών κυβερνήσεων με τις περιφέρειες στο νέο περιβάλλον της διαφαινόμενης μετα-μνημονιακής ενισχυμένης εποπτείας της ελληνικής οικονομίας.

Στο επίκεντρο ακόμα, ο ρόλος των περιφερειών στο εγχείρημα της βιώσιμης ανάπτυξης, τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μοντέλο ανάπτυξης «θαύμα» της Ιρλανδίας κ.α.

Το Συνέδριο, πραγματοποιείται παρουσία του Consultant Editor του Economist John Andrews, με ομιλητές υπουργούς, περιφερειάρχες από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και αρκετούς ξένους και Έλληνες επιχειρηματίες.

“Η σύγχρονη εποχή μας απαλλάσσει από ιδεοληψίες” ανέφερε ο Πέτρος Τατούλης απευθυνόμενος στο κοινό του συνεδρίου. Απαντώντας στη τοποθέτηση  του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία ανάμεσα στην  κεντρική κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοράστος από την πλευρά του σημείωσε την ανάγκη ολοκλήρωσης της μεταρρύθμισης που θα επιτρέψει την περιφερειακή διακυβέρνηση με δυνατότητα λήψης κανονιστικό αποφάσεων.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ ομιλητές είναι ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ – περιφερειάρχης Θεσσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας.

Επίσης: ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούλβελης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Εργασίας, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, ο διευθύνων σύμβουλος Ανθρωποκεντρικής Εταιρικής Κατάρτισης & Ανάπτυξης της JMK, Γιάννης Καλογεράκης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος, ο διευθύνων σύμβουλος για Ελλάδα, Κύπρο, Βοσνία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο και Αλβανία, της IFCOSystemsHellas, Θεόδωρος Σταϊκόπουλος, ο εκτελεστικός διευθυντής εταιρικών υποθέσεων της WIND Ελλάς, Γιώργος Τσαπρούνης, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού THESgala, η διευθύνουσα σύμβουλος της Fereiko, Μαρία Βλάχου κ.α.

 

Argonafplia.gr (SO)

Πρόσφατα

Μ. Σκουλικίδης: Η προώθηση που γίνετε για την πόλη του Ναυπλίου από το Mediterranean Yacht Show είναι μεγάλη (βίντεο)

Το Mediterranean Yacht Show που πραγματοποιείται στο Ναύπλιο από 17 Απριλίου έως 1 Μαΐου αποτελεί…

2 ώρες πριν

Αναστατωμένοι οι παραγωγοί πορτοκαλιού στην Αργολίδα για τις επιδοτήσεις των χυμοποιήσεων (βίντεο)

Την αναστάτωση τους εκφράζουν οι παραγωγοί του πορτοκαλιού σχετικά με τις επιδοτήσεις που πιστώθηκαν στους…

3 ώρες πριν

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνεδρίασε, τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας…

3 ώρες πριν

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό δυο μικρών παιδιών στο δρόμο Ναυπλίου – Επιδαύρου

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό δυο μικρών παιδιών στο δρόμο Ναυπλίου - Επιδαύρου στη διασταύρωση με…

9 ώρες πριν

Ναύπλιο: Δύο συλλήψεις για κατοχή κάνναβης από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Δύο συλλήψεις για κατοχή κάνναβης από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. χθες (29.4.2024) στο Ναύπλιο. -Συνελήφθη, χθες…

11 ώρες πριν

Ενημέρωση που αφορά τις πληρωμές των παραγωγών πορτοκαλιών από τους Λακωνικούς Κήπους A.Ε.

Σημαντική ενημέρωση που αφορά τις πληρωμές των παραγωγών πορτοκαλιών , από τους Λακωνικούς Κήπους και…

11 ώρες πριν