Π.Τατούλης από το συνέδριο του Economist: “Η σύγχρονη εποχή μας απαλλάσσει από ιδεοληψίες”

- Advertisement -

Με θέμα την Περιφερειακή Διακυβέρνηση και την δυναμική ανάπτυξης που μπορεί να προσφέρει στην χώρα μας για έξοδο από την βαθιά κρίση, πραγματοποιείται χθες και σήμερα στο Λουτράκι, το συνέδριο του Economist: Governance and Regiona lArteries for Growth: Europe’s momentum – Greece’s impetus υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

- Advertisement -

 

Την ατζέντα των εργασιών του συνεδρίου πλαισιώνουν πολλά θέματα γύρω από τη σχέση των εθνικών κυβερνήσεων με τις περιφέρειες στο νέο περιβάλλον της διαφαινόμενης μετα-μνημονιακής ενισχυμένης εποπτείας της ελληνικής οικονομίας.

Στο επίκεντρο ακόμα, ο ρόλος των περιφερειών στο εγχείρημα της βιώσιμης ανάπτυξης, τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μοντέλο ανάπτυξης «θαύμα» της Ιρλανδίας κ.α.

Το Συνέδριο, πραγματοποιείται παρουσία του Consultant Editor του Economist John Andrews, με ομιλητές υπουργούς, περιφερειάρχες από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και αρκετούς ξένους και Έλληνες επιχειρηματίες.

“Η σύγχρονη εποχή μας απαλλάσσει από ιδεοληψίες” ανέφερε ο Πέτρος Τατούλης απευθυνόμενος στο κοινό του συνεδρίου. Απαντώντας στη τοποθέτηση  του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία ανάμεσα στην  κεντρική κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοράστος από την πλευρά του σημείωσε την ανάγκη ολοκλήρωσης της μεταρρύθμισης που θα επιτρέψει την περιφερειακή διακυβέρνηση με δυνατότητα λήψης κανονιστικό αποφάσεων.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ ομιλητές είναι ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ – περιφερειάρχης Θεσσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας.

Επίσης: ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούλβελης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Εργασίας, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, ο διευθύνων σύμβουλος Ανθρωποκεντρικής Εταιρικής Κατάρτισης & Ανάπτυξης της JMK, Γιάννης Καλογεράκης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος, ο διευθύνων σύμβουλος για Ελλάδα, Κύπρο, Βοσνία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο και Αλβανία, της IFCOSystemsHellas, Θεόδωρος Σταϊκόπουλος, ο εκτελεστικός διευθυντής εταιρικών υποθέσεων της WIND Ελλάς, Γιώργος Τσαπρούνης, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού THESgala, η διευθύνουσα σύμβουλος της Fereiko, Μαρία Βλάχου κ.α.

 

- Advertisement -