Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΔήλωση υποψηφιότητας του Αλέξανδρου Λυγγίτσου για το ΔΗΜ.Τ.Ο. ΑΡΓΟΥΣ

Δήλωση υποψηφιότητας του Αλέξανδρου Λυγγίτσου για το ΔΗΜ.Τ.Ο. ΑΡΓΟΥΣ

Φίλοι και φίλες,

Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα συμμετείχα στα πολιτικά πράγματα της χώρας ως πολιτικό στέλεχος, όχι γιατί δεν ήμουν πολιτικοποιημένος, αλλά διότι πάντα ήμουν ένας άνθρωπος αφιερωμένος στην πνευματική παραγωγή και δημιουργία.

Είμαι οικονομολόγος, Καθηγητής Εφαρμογών Λογιστικής στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, ένας άνθρωπος αφιερωμένος στην επιστήμη, την συγγραφή και τη διδασκαλία.

Όμως, όταν το καλοκαίρι του 2015 η χώρα μας έφτασε στο χείλος της καταστροφής και της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ανεύθυνη και αλλοπρόσαλλη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης της Αριστεράς, φορτώνοντας τους Έλληνες με πάνω από 86 δισεκατομμύρια ευρώ αχρείαστο βάρος, τότε κλονίστηκα. Αναρωτήθηκα τι ήταν προτιμότερο: να κάνω ότι δεν βλέπω ότι καταρρέει η χώρα, η οικονομία της, οι αξίες και τα ιδανικά του έθνους και της πατρίδας ή να συμμετέχω κι εγώ στα πολιτικά πράγματα σε μία κατεύθυνση ανόρθωσης της χώρας και αναστροφής της παρακμής;

Έτσι, το 2016 επέλεξα να δραστηριοποιηθώ μέσα από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, ενός κεντροδεξιού κόμματος, που έβαλε την Ελλάδα στην Ε.Ε. και, παρά τα όποια μειονεκτήματα και τις αστοχίες του παρελθόντος, παρέμενε σταθερά προσηλωμένο στις ευρωπαϊκές, πατριωτικές και φιλελεύθερες αξίες. Τότε η Ν.Δ. είχε πρόσφατα εκλέξει έναν νέο πρόεδρο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος και είχε ψηλά στην πολιτική του ατζέντα την είσοδο στο κόμμα καταξιωμένων ανθρώπων που δεν είχαν συμμετάσχει ξανά στην πολιτική ζωή της χώρας. Έτσι επιλέχθηκα και συμμετέχω σήμερα ενεργά μέσω του Μητρώου Στελεχών στις ομάδες εργασίας του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και στους Τομείς Παιδείας, Οικονομικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Επαγγελματικών Φορέων, όπου γίνεται η χάραξη των πολιτικών του κόμματος, υποβάλλοντας ιδέες, απόψεις και προτάσεις για φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Στις εκλογές της 13ης Μαΐου 2018, υποβάλλω υποψηφιότητα ως μέλος στη ΔΗΜ.Τ.Ο. Άργους και ως σύνεδρος για το επόμενο συνέδριο του κόμματος. Σας καλώ, σε αυτήν όπως και σε κάθε εκλογή, να επιλέξετε άξιους και ικανούς ανθρώπους για να βγει η χώρα από την σημερινή παρακμή. Ανθρώπους με εκπαίδευση, εμπειρίες, ένσημα, ήθος και επαγγελματικές επιτυχίες. Οφείλουμε στους άξιους προγόνους μας να παραδώσουμε στα παιδιά μας μία Ελλάδα άρτια, περήφανη και δυνατή.

Όπως λέει και με τους στίχους του ο Κωστής Παλαμάς, το «χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθουν, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΓΓΙΤΣΟΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ