Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑπέρριψε με μεγάλη πλειοψηφία τον «Κλεισθένη 1» η Γ.Σ. της ΚΕΔΕ

Απέρριψε με μεγάλη πλειοψηφία τον «Κλεισθένη 1» η Γ.Σ. της ΚΕΔΕ

Με ψήφους 48 υπέρ, 7 κατά και 10 παρών, υπερψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ η πρόταση ότι «το ν/σ του ‘Κλεισθένη’ δεν μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης με το υπουργείο Εσωτερικών».

 

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι (παρόντες) 48 σύνεδροι της παράταξης «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» (ΝΔ) και «Αυτοδιοικητικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ), κατά οι 7 από την «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ παρών 10 από τις παρατάξεις «Νέα Αυτοδιοίκηση» (Ανεξάρτητοι, ΔΗΜΑΡ) και «Συντονισμός Αιρετών» (ΛΑΕ).

Παράλληλα η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ αποφάσισε την Τρίτη  15/5 (δηλαδή, μία ημέρα μετά την τυπική λήξη της διαβούλευσης για τον «Κλεισθένη 1») στις 10.30 το πρωί, να επισκεφθεί το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου οι αιρετοί να καταθέσουν σχετικό ψήφισμα αλλά και τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και των ΔΣ των ΠΕΔ για τον Κλεισθένη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην πρωτομιλία του είχε υποστηρίξει ότι «121 από τα 129 Δημοτικά Συμβούλια καταψήφισαν τον ‘Κλεισθένη 1’», ενώ στην καταληκτική του ομιλία είχε συμπληρώσει ότι «ακόμη 50 Δημοτικά Συμβούλια έλαβαν σχετικές αποφάσεις με το 90% να ζητά την απόσυρση του ν/σ».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ