Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΥπεγράφη η σύμβαση ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου Ναυπλίου

Υπεγράφη η σύμβαση ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου Ναυπλίου

Την προγραμματική σύμβασή για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Ολυμπιακού κολυμβητηρίου Ναυπλίου, μεταξύ του Δήμου Ναυπλιέων και του Υπουργείου Αθλητισμού, υπέγραψαν  ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η δημοπράτηση του έργου που θα επιμηκύνει την ετήσια λειτουργία του κολυμβητηρίου.

 

Να σημειωθεί οτι η αρχική μελέτη είχε συνταχθεί τον Νοέμβριο του 2014 και επικαιροποιηθεί πρόσφατα με συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ναυπλιέων.

Οι σχετικές εργασίες περιλαμβάνουν:

  1. Επισκευή της πισίνας
  2. Εγκατάσταση ισοθερμικού καλύμματος (κουβέρτα)
  3. Μηχανολογικές εργασίες εγκατάστασης αντλιών θερμότητας για την θέρμανση του νερούτης μεγάλης και της μικρής πισίνας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 248.000 € και ο συμβατικός χρόνος προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018. Το έργο έχει ενταχθεί σε σχετικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Παράλληλα, το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) 2018 στη ΣΑΕ016 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση (ΑΔΑ: 6ΒΙ465Χ18-ΚΩ8).

Στην υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του κ.Βασιλειάδη και του κ.Κωστούρου, ήταν παρών και ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αργολίδας κ. Γιάννης Γκιόλας, ο οποίος δήλωσε σχετικά: Η ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών θα προσφέρει πολλά στους κατοίκους του Δήμου, στα ναυταθλητικά σωματεία και κυρίως στη νεολαία της πόλης και της γύρω περιοχής που θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προπονούνται και να αθλούνται όλο τον χρόνο και να μην αναγκάζονται να μετακινούνται σε κλειστά κολυμβητήρια γειτονικών πόλεων.”

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ