“ΕΛΛΑΔΑ- ΤΟΥΡΚΙΑ. Παρόν και μέλλον”, το θέμα της ομιλίας του Αναστάσιου Γεώργα στον “Δαναό”

- Advertisement -

Την Κυριακή 13 Μαϊου 2018 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα μιλήσει ο κ. Αναστάσιος Γεώργας, διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνιολογίας και  Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, με θέμα: «ΕΛΛΑΔΑ- ΤΟΥΡΚΙΑ: Παρόν και μέλλον».

- Advertisement -

 

Πρόκειται για μια προσέγγιση με βάση την Γεωπολιτική μεθοδολογία, όσο και μια προσπάθεια παρουσίασης της σύγχρονης Γεωπολιτικής πραγματικότητας στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο κ. Αναστάσιος Γεώργας είναι γεννημένος στο Άργος, γιός του Δημητρίου Γεώργα καθηγητή φιλολόγου- θεολόγου, αποφοίτου της Θεολογικής Σχολής Χάλκης και της Αγγελικής Καφανέλη, καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής.
Σπουδές :
* 1997-1998 : ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ U.K. «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»
* 1998-2005: Ε.Κ.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΝΟΜΙΚΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»
*ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ (ΑΡΙΣΤΑ): «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΥΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΣΠΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»
*2013-2015:ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΜΕ ΘΕΜΑ : Μια βιβλιογραφική ανασκόπηση για την περίοδο 1999-2005, «Η συνεισφορά της Κοινωνίας Πολιτών-Μ.Κ.Ο. στην Ελληνοτουρκική Προσέγγιση».
* 2007 –ΣΗΜΕΡΑ : ΔΙΔΑΚΤΩΡ του Τμήματος της Κοινωνιολογίας και των Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ με διατριβή υπο τον τίτλο «ΚΙΝΗΣΕΙΣ- ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ή ΡΗΞΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΡΚΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟ 1985 ΕΩΣ ΤΟ 2005»
Ακαδημαϊκή Πορεία : Βοηθός στον καθηγητή του Κ.Α. Λύτρα- ερευνητής.
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ : ΑΓΓΛΙΚΑ- ΓΑΛΛΙΚΑ- ΙΤΑΛΙΚΑ
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ : 2008-2018 : Στέλεχος επικοινωνίας στον Τομέα Δημοσίων Σχέσεων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ , 2013-2018 : Υπεύθυνος επικοινωνίας της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – Υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων- επισκέψεων.
* Αρθρογραφεί & Συγχρόνως βρίσκεται σε τελικό στάδιο έκδοση βιβλίων του.

- Advertisement -