Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑ13ος Αργειακός Μυκηναϊκός Δρόμος: Τεχνικές οδηγίες για τους Αθλητές

13ος Αργειακός Μυκηναϊκός Δρόμος: Τεχνικές οδηγίες για τους Αθλητές

13ος ΑΡΓΕΙΑΚΟΣ – ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ -6 ΜΑΪΟΥ 2018 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ

• ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

• ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5 χλμ. ΛΟΦΟΥ ΑΣΠΙΔΑΣ – ΔΕΙΡΑΔΑΣ

• ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1,5 χλμ.-ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΑΓΩΝΑΣ 21 ΧΛΜ. Οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης στις 08:30. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας σας προτείνεται να χρησιμοποιήσετε ελαφρύ ρουχισμό, αντηλιακό και καπέλο. Σε κάθε σταθμό υδροποσίας καλό είναι να πίνετε περίπου 50-80 ml νερού ή ισοτονικού για την αναπλήρωση ηλεκτρολυτών. Μεγάλη Προσοχή στα πρώτα 2χλμ. του αγώνα μιας και είναι εντόνως κατηφορικά και καλό θα είναι οι αθλητές να μην παρασυρθούν και τρέξουν πιο γρήγορα από το ρυθμό που μπορούν να ακολουθήσουν σε όλη τη διαδρομή. Η διαδρομή προσφέρεται για την επίτευξη ατομικών ρεκόρ μιας και έχει αρνητικά υψομετρικά, άρα προσπαθήστε όλοι οι δρομείς να κρατήσετε το ρυθμό σας μέχρι το 17ο χλμ. καθώς τα υπόλοιπα είναι ελαφρώς κατηφορικά. Όλοι οι αγώνες έχουν τερματισμό την κεντρική πλατεία Αγίου Πέτρου Άργους. Ώρα εκκίνησης Ημιμαραθωνίου: 08:30 Ώρα εκκίνησης Αγώνα 5χλμ: 9:00Ώρα εκκίνησης Παιδικού 1,5χλμ. αγώνα δρόμου: 11:00 (για παιδιά ηλικίας 10-12, μαθητές Δημοτικού).

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 13ου ΑΡΓΕΙΑΚΟΥ ΜΥΚΗΝΑΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ:

• ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2018 21 ΚΜ https://ridewithgps.com/routes/2232131

• ΔΡΟΜΟΣ 2018 5 ΚΜ https://ridewithgps.com/routes/20209092

• ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2018 1,5 ΚΜ https://ridewithgps.com/routes/27385459

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Σταθμοί τροφοδοσίας θα υπάρχουν στο 4ο, 8ο, 12ο, 16ο και 18ο χλμ. για τον Ημιμαραθώνιο και για τα 5 χλμ. στο 2,5ο χλμ.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΓΩΝΩΝ:

Οι αγώνες θα καλυφθούν υγειονομικά από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας, τον Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό Τμήμα Άργους) και από το Σώμα Εθελοντών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. Οι δρομείς θα φυλάσσονται από την Τροχαία Άργους. Τον αγώνα θα υποστηρίξει ιατρικά ο κ. Κώστας Παναγιωτόπουλος (καρδιολόγος). Όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη αποκλειστικά και οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για ότι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε ελλείψεις προληπτικού ελέγχου. Δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις αφού όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες θα αγωνιστούν με δική τους ευθύνη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

• Οι δύο αγώνες θα έχουν ηλεκτρονική χρονομέτρηση, όριο χρόνου τερματισμού του Ημιμαραθωνίου (3 ώρες) και των 5 χλμ. (50 λεπτά).

• Λεωφορεία για Μυκήνες θα ξεκινούν από το χώρο λαϊκής αγοράς Άργους (πλατεία Δημοκρατίας) στις 06:45 – 07:15.

• Στους χώρους εκκίνησης θα υπάρχει αυτοκίνητο του Δήμου Άργους – Μυκηνών, το οποίο μισή ώρα πριν από την εκκίνηση θα παραλαμβάνει τους σάκους των συμμετεχόντων, για να τους μεταφέρει στον τερματισμό (χώρος παλαιού Δημαρχείου), από όπου θα τους παραλαμβάνουν οι αγωνιζόμενοι.

• Οι αγώνες δεν θα πραγματοποιηθούν μόνο σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

• Δικαίωμα συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο έχουν όλοι όσοι είναι πάνω από 18 ετών, στα 5 χλμ πάνω από 12 ετών και στον παιδικό αγώνα όσοι ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία 10 έως 12 ετών.

• Διατροφή:Οι αθλητές του παιδικού αγώνα και των 5χλμ μπορούν να πάρουν ένα ελαφρύ πρωινό 2-2.5 ώρες πριν τον αγώνα ,καθώς και μία μπανάνα μισή ώρα πριν τον αγώνα ,να φορούν αθλητικά παπούτσια running με αερόσολα.

• Οι αθλητές του παιδικού λόγω απειρίας ,καλό θα είναι να ξεκινήσουν με μέτριο ρυθμό τρεξίματος για να διαχειριστούν σωστά τις δυνάμεις τους.

Όλοι οι αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ, ΛΑΪΚΟΙ, ΑΝΟΙΧΤΟΙ.
Καλή επιτυχία σε όλους!

Νίκος Πιπέρος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Μποζιονέλος Τρύφωνας Αντιπρόεδρος Ν.Π.Κ.Μ.Α.&Κ.Φ.Α.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ