Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΑπο το Άργος το ένα μέλος της σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Απο το Άργος το ένα μέλος της σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών μελών εγκληματικής ομάδας, που εξαπατούσαν ηλικιωμένους και εξαρθρώθηκε στις 25-4-2018.

Η ΕΛΑΣ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των τριών (3) ημεδαπών, μελών εγκληματικής ομάδας, που εξαπατούσαν ηλικιωμένους και εξαρθρώθηκε στις 25-4-2018 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

1) ΜΑΡΑΓΚΟ Βασίλειο του Θωμά και της Αναστασίας, γεννηθέντα στις 8-3-1975 στη Θεσσαλονίκη

2) ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟ Πασχάλη του Γεωργίου και της Μελπομένης, γεννηθέντα στις 3-1-1976 στο Άργος

3) ΘΕΟΔΩΡΟΥ Όλγα του Γεωργίου και της Λουΐζας, γεννηθείσα στις 15-7-1973 στο Περιστέρι

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι 3-11-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμή της παρούσας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6391200 του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη της σπείρας εξαπατούσαν συστηματικά άτομα μεγάλης ηλικίας, με διάφορα τεχνάσματα

Εμφανίζονταν στους ηλικιωμένους ως λογιστές ή ασφαλιστές ή εφοριακοί ή ταχυδρόμοι και τους αποσπούσαν χρήματα με το πρόσχημα της «επιστροφής» ή της «οφειλής» χρημάτων.

Προσποιούμενοι τους λογιστές ή τους ασφαλιστές ή τους ταχυδρόμους ή τους εφοριακούς, έπειθαν τους ηλικιωμένους ότι συγγενικά τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφή μεγάλων χρηματικών ποσών από εφορίες, τράπεζες ή ασφαλιστικές εταιρείες, με την προϋπόθεση να τους καταβάλουν άμεσα χρηματικά ποσά, για την πληρωμή υποτιθέμενων παραβόλων, χαρτοσήμων κ.λπ., για να πραγματοποιηθεί η επιστροφή.

Στη συνέχεια, επιβίβαζαν τα θύματά τους σε αυτοκίνητο και τα οδηγούσαν είτε σε τράπεζα, προκειμένου να γίνει ανάληψη των χρημάτων, είτε στις οικίες τους, για να τους παραδώσουν απευθείας τα απαιτούμενα χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα και κοσμήματα.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ