Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΗμερίδα στο Ναύπλιο «Το νέο πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων»

Ημερίδα στο Ναύπλιο «Το νέο πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων»

«Το νέο πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR), Νέες υποχρεώσεις και απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις», είναι το θέμα το οποίο θα αναπτυχθεί στην ημερίδα την Τετάρτη 09/05/2018 και ώρα 18:30 στο Ξενοδοχείο Αμαλία. Κεντρικοί Ομιλητές της Ημερίδας είναι:

 η Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δικηγόρος και Πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την προσαρμογή του εθνικού δικαίου στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων και την ενσωμάτωση της Οδηγίας ΕΕ/ 2016/680

 η Τάνια Κυριάκου, Δικηγόρος, τ. Ελέγκτρια Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

 ο Παναγιώτης Οικονόμου, Σύμβουλος Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων Κάθε Φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο (τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα), που επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, οφείλει, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679, έως τις 25.5.2018, να έχει προσαρμόσει την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων αλλά και όλες τις δραστηριότητές του, που συνδέονται με αυτή, σε ένα ανανεωμένο – και περισσότερο αυστηρό – νομικό πλαίσιο.

Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων δεν επιβάλλει πλέον υποχρεώσεις γνωστοποίησης και άδειας. Απαιτεί όμως πιο υπεύθυνες διαδικασίες επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

O Κανονισμός απαιτεί μεγαλύτερη διαφάνεια και επιβάλλει αυστηρότερους όρους για τη συλλογή και τη χρήση των προσωπικών δεδομένων. Το νέο δίκαιο δίνει στα πρόσωπα περισσότερα δικαιώματα και δυνατότητες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους αλλά και αποζημιώσεις στα δικαστήρια.

Ο Κανονισμός επιβάλλει περισσότερες ευθύνες και λογοδοσία. Όσοι επεξεργάζονται δεδομένα θα πρέπει να αποδεικνύουν τη συμμόρφωσή τους με τον νόμο. Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία του Περιφερειακού Τμήματος Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου, του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ναυπλίας – Ερμιονίδας και της ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ Εκπαιδευτικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ