Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΟύτε ο Δήμος Άργους- Μυκηνών μπορεί να εφαρμόσει την επιπλέον δίχρονη υποχρεωτική...

Ούτε ο Δήμος Άργους- Μυκηνών μπορεί να εφαρμόσει την επιπλέον δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση

Μεγάλη ένταση έχει δημιουργήσει το θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, το οποίο είναι εν δυνάμει εφαρμόσιμο και στο Δήμο Άργους Μυκηνών.

Στην τριμελή επιτροπή που συγκροτήθηκε για γνωμοδότηση επί του θέματος της υποχρεωτικής φοίτησης των προ-νηπίων στα νηπιαγωγεία του Νομού Αργολίδας εκπρόσωπος του Δήμου Άργους Μυκηνών ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κ. Σκούφης Παναγιώτης.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής, πραγματοποιήθηκε πλημμελής ενημέρωση προς το σύμβουλό μας ως προς το ζήτημα αυτό, σε μια προσπάθεια εκμαίευσης της θετικής του ψήφου, όπως και συνέβη.
Ο αρμόδιος εκπρόσωπος του Δήμου φυσικά μόλις αντιλήφθηκε ποιες αλλαγές θα επέλθουν τόσο στην οικογενειακή ζωή των συμπολιτών μας όσο και στον προϋπολογισμό της αρμόδιας σχολικής επιτροπής για λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες συντήρησης των σχολικών μονάδων, προέβη άμεσα σε κατάθεση ένστασης και επανασύγκλησης της επιτροπής εφόσον δεν ακυρωθεί η ειλημμένη απόφαση.

Βέβαια η ένσταση αυτή εξ όσων γνωρίζουμε δεν προωθήθηκε αρμοδίως και παραμένει σε κάποιο γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αργολίδας ή στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης …

Παρακάτω παρατίθεται η ένσταση :

Προς : 1) Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αργολίδας Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε. & Δ.Ε Πελοποννήσου
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης Ν. Αργολίδας
Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων
Email: [email protected]
2) Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ν. Αργολίδας κ. Σίδερη
κοιν. : Τριμερή Επιτροπή για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης στο Νηπιαγωγείο για το Δήμο Άργους Μυκηνών
κοιν.: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Τ. Σεχιώτη 38-40 ΤΚ 22132 Τρίπολη
Ηλεκτρ. Δ/νση: [email protected], [email protected]

Καταθέτω επισήμως την ένσταση μου επί της απόφασης που έλαβε η Τριμερής Επιτροπή για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης στο Νηπιαγωγείο, όπου είμαι μέλος, καθότι υπήρξε ελλιπής ενημέρωση προς το πρόσωπο μου για τις αλλαγές που πρόκειται να επέλθουν στα Νηπιαγωγεία του Δήμου μας. Η ενημέρωση μου περιορίστηκε στην αναφορά του αριθμού των μελλοντικών νηπίων, ότι είναι λιγότερα από την προηγούμενη σχολική χρονιά, οπότε και απάντησα πως θα χωρούν στα σχολεία.

Δυστυχώς όμως, δεν ενημερώθηκα για τον αριθμό των εισερχόμενων προνηπίων στα νηπιαγωγεία και πως θα χρειαστούν αλλαγές στα ήδη υπάρχοντα σχολικά συγκροτήματα γιατί ουσιαστικά δεν είναι καταλλήλως διαμορφωμένα να υποδεχτούν τον κατάλληλο αριθμό προνηπίων μαζί και με τα νήπια.
Αυταπόδεικτο γεγονός αυτού, αποτελούν οι δηλώσεις εκπαιδευτικών νηπιαγωγών πως χωράει το σχολείο τους και θα χωρίσουν μια αίθουσα στα δύο με γυψοσανίδα, και άλλες τέτοιες διαμορφώσεις στο χώρο που εκτός του ότι θα δημιουργήσουν ένα κόστος που θα επιβαρύνει τη σχολική επιτροπή του Δήμου μας, δεν αποτελεί και τρόπο για τη σωστή εκπαίδευση των παιδιών.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη μου τις λειψές κτιριακές υποδομές των νηπιαγωγείων του Δήμου Άργους Μυκηνών για την υποδοχή όλου αυτού του αριθμού των προνηπίων, τις δαπάνες που θα απαιτηθούν για τη διαμόρφωση των χώρων αυτών, οι οποίες θα πρέπει να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας κάτι το οποίο δεν μπορεί να συμβεί καθότι δεν υπάρχουν χρήματα και το γεγονός της ελλιπούς ενημέρωσης μου, σας καταθέτω την αντίρρηση μου ως προς την εφαρμογή του νόμου για την δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Άργους Μυκηνών και όπως καταγραφεί στα πρακτικά της απόφασης της κοινής επιτροπής ή συγκληθεί εκ νέου Τριμελής Επιτροπή.

Ο υπογράφων
Σκούφης Παναγιώτης

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών προσπαθεί να στέκεται πάντα αρωγός στους δημότες του με όποιον τρόπο μπορεί. Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με εργαζόμενους γονείς με την υποχρεωτική φοίτηση των προ-νηπίων στα νηπιαγωγεία και όχι στους παιδικούς σταθμούς. Αντιτιθέμεθα στην υποχρεωτική φοίτηση των προ-νηπίων στα νηπιαγωγεία, αναγνωρίζουμε και ενισχύουμε το θεσμό των παιδικών σταθμών.

Προσπαθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα με γνώμονα εσάς και όχι τα μικροπολιτικά συμφέροντα. Εμείς βιώνουμε έμπρακτα το προβληματισμό σας για την εγγραφή των παιδιών σας στα νηπιαγωγεία, καθημερινά, μέσω των παραπόνων σας στα γραφεία των παιδικών σταθμών μας.
Φυσικά οι πλειοψηφία είναι αυτή που αποφασίζει, έτσι ακόμα και με την αρνητική μας ψήφο, κάποιοι οι οποίο θέλουν απλά όλα τα προ-νήπια να γραφτούν στα νηπιαγωγεία δεν αναλογίζονται τη δυσκολία προσαρμογής των οικογενειών στο ωράριο των νηπιαγωγείων.

Οι υπέρμαχοι αυτής της άποψης θα πρέπει να αναλογιστούν τα προβλήματα που αναδύονται από μια άμεση και πρόχειρη εφαρμογή του νόμου υποχρεωτικής φοίτησης των προ-νηπίων στα νηπιαγωγεία.

Ας απαντήσουν στον κόσμο, τι ωράριο θα τηρούν τα νηπιαγωγεία; Διευρυμένο;

Θα γίνουν όλα ολοήμερα ή τουλάχιστον όσα απαιτούνται να γίνουν;

ποιος θα πληρώσει για τις κτιριακές αλλαγές που ξεκίνησαν να ζητούν οι εκπαιδευτικοί στις σχολικές τους μονάδες για να χωρέσουν όλα τα παιδιά;

Η κεντρική κυβέρνηση ή οι σχολικές επιτροπές των δήμων που με τις πιστώσεις τους καλύπτουν τις καθημερινές λειτουργικές δαπάνες, χωρίς δυνατότητα (λόγω οικονομικών δυσχερειών) παρεμβάσεων σε σχολικά κτίρια. Θα προσδώσει η κυβέρνηση επιπλέον οικονομικούς πόρους στις σχολικές επιτροπές ή μήπως θα περιμένουμε κάποιο πρόγραμμα (π.χ Φιλόδημος) που θα ευοδωθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Ή μήπως είναι καλύτερη η εκπαιδευτική διαδικασία σε μια αίθουσα χωρισμένη στα δύο με γυψοσανίδα για να χωρέσουν όλοι;

Όλα αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να προβληματίσουν κάποιους.
Όλοι θέλουμε την καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά μας … η διαφορά έγκειται στα κριτήρια που θέτει ο καθένας …

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ