Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΝαυπλιώτης ιερέας στο Λονδίνο έβγαλε Πρωταθλητές τους «Άγιους»

Ναυπλιώτης ιερέας στο Λονδίνο έβγαλε Πρωταθλητές τους «Άγιους»

Οι «Άγιοι» τα κατάφεραν!!! Κατέκτησαν μαθηματικά το Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα της Κατηγορίας Α΄ στην Κομητεία του Middlesex, και μάλιστα 3 αγώνες πριν τη λήξη της σεζόν.

Η αρχική σκέψη, σε αυτή την πρώτη χρονιά στην Αγγλική Ποδοσφαιρική πυραμίδα, ήταν να έχουν μια αξιοπρεπή παρουσία, ανάμεσα σε δυνατές και πολύ καλά οργανωμένες ομάδες, οι οποίες μάλιστα έχουν αρκετά υψηλότερο προϋπολογισμό από αυτόν των «Αγίων».

Όμως αυτό τελικά που κατάφεραν, με την αποφασιστικότητα, την αυτοπεποίθηση, και το πάθος που διακρίνει όλους τους παράγοντες της Ελληνορθόδοξης Ομάδας ήταν να φθάσουν στην πολυπόθητη και ακριβοθώρητη κορυφή, έχοντας παράλληλα καταφέρει και κάποια «αστρονομικά» στατιστικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, έχοντας παίξει 20 αγώνες πρωταθλήματος, έχουν πετύχει 16 νίκες, 4 ισοπαλίες, καμμία ήττα, έχουν σκοράρει 99 γκολ, έχουν δεχθεί μόλις 16 γκολ, και έχουν διαφορά τερμάτων +83. Ο πρώτος σκόρερ και συναρχηγός της Ομάδας Νίκος Σαλαπάτας έχει πετύχει 30 τέρματα, και είναι μέχρι στιγμής και ο πρώτος σκόρερ όλου του Πρωταθλήματος.

Το φετινό Πρωτάθλημα είναι καθηκόντως αφιερωμένο στον 29-χρονο Παναγιώτη Αργυρού, ιδρυτικό μέλος, ταμία και χορηγό της Ομάδας, ο οποίος ανεχώρησε από τη σκηνή του βίου τούτου στις 24 Απριλίου, ύστερα από άνιση μάχη ενάντια στην επάρατη νόσο. Η Κηδεία του θα τελεσθεί στις 9 Μαΐου.

Όσον αφορά τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου, 28 Απριλίου, το αποτέλεσμα του οποίου έδωσε το Πρωτάθλημα στην Ομάδα του Αγ. Παντελεήμονος, πραγματοποιήθηκε στο Ανατολικό Λονδίνο, στην περιοχή του Hackney, όπου τους «Αγίους» υποδέχθηκε η Mile End Park Rangers.

Πριν την έναρξη του αγώνα πραγματοποιήθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη της Λίγκας, ενός λεπτού χειροκρότημα, εις μνήμη του μακ. Παναγιώτη Αργυρού, στο οποίο συμμετείχαν οι παίχτες και των δύο ομάδων καθώς και ο διαιτητής του αγώνα.

Η ημέρα και ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα συγκινητικά για όλους. Η μεγάλη συγκίνηση επηρέασε πολύ τους «Αγίους». Για 30 λεπτά δεν μπορούσαν να παίξουν καθόλου σωστό ποδόσφαιρο κι ούτε να κρατήσουν καλά την μπάλα στα πόδια τους.

Τελικά, στο 30’ ο «κίλλερ» της Ομάδας Νίκος Σαλαπάτας άνοιξε το σκορ, με δυνατό σουτ στην αντίπαλη εστία, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αποφασιστικότητας σε όλη της Ομάδα και στους οπαδούς.

Ένα λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα έδωσε την ευκαιρία στον Noyan Tajbakhsh να γράψει το 0-2. Έτσι κατοχυρώθηκε η υπεροχή των «Αγίων».

Αν στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε η ανάγκη για σταθερότητα και ψυχραιμία, στο δεύτερο η Ομάδα προσέφερε χαρά και αισιοδοξία. Οι «Άγιοι» άρχισαν να ρέουν και να παίζουν το είδος του ποδοσφαίρου για το οποίο έχουν γίνει διάσημοι.

Ο Ayub Albadri φτερουγίζοντας με δύναμη στη δεξιά πλευρά, με το ξεχωριστό του στυλ και την ταχύτητά του, κάρφωσε τη μπάλα στην αντίπαλη εστία, στο πρώτο μόλις λεπτό της επανάληψης.

Κατόπιν, ο Ρομπέρτο Κάτσικας (πολυτιμότερος παίχτης του αγώνα) έκανε hat-trick, με δύναμη και επιδεξιότητα, στεφανώνοντας έτσι τη νίκη και τον θρίαμβο των «Αγίων».

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Noyan Tajbakhsh, διαμορφώνοντας το τελικό 0-7!!! Στο σημείο αυτό όλοι κατάλαβαν ότι η Ομάδα είχει σκοράρει το 99ο γκολ της σεζόν. Αμέσως προσφέρθηκε χρηματικό βραβείο γιατο 100ο τέρμα, το οποίο θα πρέπει να δοθεί σε επόμενο αγώνα, αφού το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος αυτού του παιχνιδιού.

Απομένουν δύο ακόμα αγώνες Πρωταθλήματος. Ο στόχος τώρα είναι η Ομάδα να διατηρηθεί αήττητη, να αναγνωρισθεί ως «Ανίκητη» και φυσικά να σκοράρει 100 τέρματα.

Αξίζει βέβαια να αναφερθεί πως ο τερματοφύλακάς μας Donald Manaj, με την υποστήριξη της σιδερένιας άμυνάς μας έχει δεχθεί μόνο 16 τέρματα κι έτσι ορίζεται και αναγνωρίζεται ως η καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος της Κομητείας του Middlesex. Εξαιρετική πραγματικά σεζόν για τον τερματοφύλακα της Ομάδας και φυσικά ένα μεγάλο εύγε αξίζει και στην αξιόπιστη και συμπαγή αμυντική γραμμή.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον αήττητο και αεικίνητο Προπονητή των «Αγίων», τον αφοσιωμένο Γιώργο Φραντζέσκου, του οποίου η συμβολή στην επίτευξη των στόχων της Ομάδας είναι απολύτως καθοριστική και σαφώς αναγνωριστέα από όλους. Είναι ο «εκλεκτός» (the chosen one) της Ομάδας, ο οποίος με τα ηγετικά του χαρίσματα, την έμπνευση και το πάθος του, κατάφερε να οδηγήσει τους «Αγίους» στην κορυφή του Πρωταθλήματος.

Η Ομάδα του Αγ. Παντελεήμονα με πρωτοστάτη τον Ναυπλιώτη ιερέα Αναστάσιο Σαλαπάτα είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή της Ομογένειας στην Αγγλία. Η παρουσία της, η αγωνιστικότητά της, τα αποτελέσματά της, κάνουν υπερήφανους όλους τους Ομογενείς, που προσβλέπουν σε μεγαλύτερες ακόμη επιτυχίες στο προσεχές μέλλον.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ