Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΈκθεση Φωτογραφίας του καλλιτέχνη Θεοδόση Καραμάνου, με τίτλο “ Να είμαι πάντα...

Έκθεση Φωτογραφίας του καλλιτέχνη Θεοδόση Καραμάνου, με τίτλο “ Να είμαι πάντα άλλος ”

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, με την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων, έχει την χαρά και την τιμή να σας ανακοινώσει τη διοργάνωση Έκθεση Φωτογραφίας του νέου καλλιτέχνη Θεοδόση Καραμάνου, με τίτλο : “ Να είμαι πάντα άλλος ”.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Ναυπλιέων για την έμπρακτη και συγκινητική υποστήριξη των νέων καλλιτεχνών του τόπου μας, καθώς επίσης και όλους τους χορηγούς.

Η Έκθεση Φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2 – 4ος όροφος – ΑΘΗΝΑ).
Η διάρκειά της θα είναι από τις 2 μέχρι και τις 6 Μαΐου 2018, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 και ώρα 19.00.
Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης : Καθημερινά 17.00 – 22.00.
Καλούμε και αναμένουμε το κοινό της περιοχής μας και της Αθήνας, να επισκεφτούν την υπέροχη αυτή έκθεση φωτογραφίας, γιατί σίγουρα έχουν πολλά να κερδίσουν και να απολαύσουν την καλλιτεχνική ματιά ενός νέου, ανερχόμενου και πολλά υποσχόμενου φωτογράφου.

Σας παραθέτουμε λίγες σκέψεις του καλλιτέχνη φωτογράφου Θεοδόση Καραμάνου για την προαναφερόμενη Έκθεση Φωτογραφίας :
«Μ’ αρέσει να ταξιδεύω, ν’ αλλάζω χώρες.
Να είμαι πάντα Άλλος,
Ψυχή χωρίς ρίζες,
Να ζω έξω απ’ αυτά που βλέπω.
Να μην ανήκω σε κανέναν. Ούτε στον εαυτό μου.
Να πηγαίνω μπροστά, ξοπίσω να παίρνω
την απουσία κάθε σκοπού.
Και την επιθυμία μου να τον πετύχω.»

Σεπτέμβριος 1933. Το παραπάνω απόσπασμα του F. Pessoa δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα την αφορμή για τη φωτογραφική έκθεση του Μαΐου 2018.
19 φωτογραφίες δρόμου από διάφορα μέρη της Ελλάδας ψηλαφίζουν την έννοια της αναζήτησης. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ακούσια ή εκούσια, προσαρμοζόμαστε σε χαρακτήρες ή υιοθετούμε κάποιους από αυτούς. Ταυτιζόμαστε με πρόσωπα ή αποστασιοποιούμαστε από αυτά. Αλλάζουμε μάσκες.
Αλλά, «όταν γι’ αστείο η ψυχή θελήσει τη μάσκα να βγάλει;»
Στον πυρήνα της έκθεσης, ο ά-γνωστος άνθρωπος του σήμερα. Ο πολυπρόσωπος. Πρωταγωνιστές οι εικονιζόμενοι και ταυτόχρονα οι θεατές τους. Οι διαφορετικές εκφάνσεις του Είναι. Η αναζήτηση του Άλλου, η ταύτιση μαζί του.
«Είμαι η ζωντανή σκηνή, όπου διαφορετικοί ηθοποιοί παίζουν διαφορετικούς ρόλους».

Μάιος 2018
Από το Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ