Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑνακοίνωση ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Π.Ε Αργολίδας για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής

Ανακοίνωση ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Π.Ε Αργολίδας για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής

Ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις των τριμερών επιτροπών (με τη συμμετοχή του διευθυντή εκπ/σης Αργολίδας ,του προέδρου συλλόγου εκπ/κων, και των δημάρχων  Άργους –Μυκηνών ,Ναυπλιέων , Ερμιονίδας και Επιδαύρου αντίστοιχα )  για την εφαρμογή της δίχρονης  υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπ/σης  στον νομό Αργολίδας για το σχολικό έτος 2018-2019.

Ομόφωνα θετικές ήταν οι εισηγήσεις για τους δήμους Άργους –Μυκηνών ,Ερμιονίδας και  Επιδαύρου. Εκτός έμεινε ο δήμος Ναυπλιέων με την προσχηματική δικαιολογία της έλλειψης υποδομών (το κτηριακό πρόβλημα του 2ου και 7ου νηπιαγωγείου είναι γνωστό εδώ και χρόνια και δυστυχώς δεν έχει βρεθεί κάποια λύση…)
Τα μεγέθη αυτά θεωρούμε ότι δεν είναι απαγορευτικά για να εφαρμοστεί η υποχρεωτική δίχρονη εκπαίδευση από την επόμενη κιόλας σχολική χρονιά. Χρειάζεται συνεργασία και κατανόηση των αναγκών τόσο από την πλευρά  του Δήμου, όσο και από την πλευρά της Διοίκησης της Εκπαίδευσης και των οργάνων της.
Δεν είναι αποδεκτό από εμάς, να αρνείται ο οποιοσδήποτε τη δίχρονη υποχρεωτικότητα στο όνομα των υποδομών! Είναι πρόσχημα που ανοίγει το δρόμο να αμφισβητηθεί συνολικά η δημόσια εκπαίδευση!

Το αίτημα για άμεση θεσμοθέτηση της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα χωρίς διαφοροποιήσεις είναι αίτημα πολλών χρόνων και συνδέεται με την αναγκαιότητα όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών να βρεθούν στα δημόσια νηπιαγωγεία. Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να υλοποιηθεί ο νόμος  άμεσα από το επόμενο σχολικό έτος σε όλη την επικράτεια  και αυτό αφορά την δημιουργία κατάλληλων δομών και το διορισμό εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ζητάμε δηλαδή μόνιμους διορισμούς για τη λειτουργία όχι μόνο των νηπιαγωγείων αλλά και ολόκληρου του Δημόσιου σχολείου και των υποστηρικτικών δομών του. Επιτακτική είναι πλέον η μετατροπή των παιδικών σταθμών σε βρεφονηπιακούς ως μέγιστη κοινωνική ανάγκη. Αναγκαία επίσης η  πρόσληψη περισσότερου προσωπικού με μόνιμες και σταθερές συνθήκες δουλειάς για την φροντίδα των μικρότερων παιδιών που θα φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Οφείλει η πολιτεία να τα παρέχει ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ χωρίς τροφεία και κουπόνια, χωρίς ίχνος μεσολάβησης και ιδιωτικοποίησης. 
.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
•          Άμεση και όχι σταδιακή  εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής σε όλους τους δήμους.

•          Μέτρα για την ενημέρωση όλων των γονέων για την υποχρέωσή τους να εγγράψουν όλα τα παιδιά 4 ετών στα δημόσια νηπιαγωγεία του δήμου μας την περίοδο των εγγραφών 1-20 Μαΐου.

•          Συγκεκριμένος προγραμματισμός για την ανέγερση αναγκαίων σύγχρονων κτιρίων για την κάλυψη των αναγκών όλων των νηπιαγωγείων.

•          Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί νηπιαγωγών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Κάλυψη όλων των νηπιαγωγείων με το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό. Κατάργηση των voucher.
.
•          Κρατική χρηματοδότηση για την πλήρη κάλυψη της λειτουργίας (υποδομές, εξοπλισμός, προσωπικό) όλων των νηπιαγωγείων
.
•          Μείωση των παιδιών στο τμήμα ( 15  για το νηπιαγωγείο)
ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ, ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ