Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ: 33 συλλήψεις σε Κουτσοπόδι - Νέα Κίο και αλλού ... Εξαρθρώθηκε...

ΒΙΝΤΕΟ: 33 συλλήψεις σε Κουτσοπόδι – Νέα Κίο και αλλού … Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες σε αγοραπωλησίες αυτοκινήτων

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων,  εγκληματική οργάνωση  τα μέλη της οποίας διέπρατταν  απάτες κακουργηματικής μορφής και πλαστογραφίες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

 

 

Στο πλαίσιο οργανωμένης και άριστα συντονισμένης, ευρείας κλίμακας επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 18-04-2018 στις περιοχές  Βλυχό – Μεγάρων – Αττικής,  Ζευγολατιό – Κορινθίας,  Κουτσοπόδι – Άργους και Νέας Κίου – Αργολίδος, συνελήφθησαν τριάντα τρεις ημεδαποί (ηλικίας από 19 έως 72 ετών), μεταξύ των οποίων οι πέντε αρχηγοί, δεκατέσσερα από τα δέκα οκτώ βασικά μέλη της οργάνωση και  δέκα πέντε από τα τριάντα οκτώ περιφερειακά μέλη. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερα από τα βασικά μέλη και είκοσι τρία από τα περιφερειακά μέλη (ηλικίας από 22 έως 71 ετών).

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από διακόσιοι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομικών επιχειρήσεων Αττικής, της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδος, ομάδες Ο.Π.Κ.Ε., διμοιρία ΔΙ.Α.Τ., συνοδοί Αστυνομικών σκύλων.   

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία  για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτες και πλαστογραφίες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απόπειρες απατών, πλαστογραφίες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, που ήταν εξειδικευμένη, πολυδιάστατη, πολυεπίπεδη και χρονοβόρα, και που βασίστηκε στη συνδυαστική μελέτη και ανάλυση στοιχείων, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι από το έτος 2015, μέχρι και σήμερα, έχουν διαπράξει περισσότερες από διακόσιες τριάντα επτά (237) αξιόποινες πράξεις, έχοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος το οποίο εκτιμάται ότι υπερβαίνει κατά πολύ τα 2.000.000,00 €

Παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή τους σε εκατοντάδες ακόμη παράνομες πράξεις που έχουν διαπραχθεί με την ίδια μεθοδολογία σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Επιπλέον, ορισμένοι από τους  συλληφθέντες, εμπλέκονται σε σαράντα μία ακόμη αξιόποινες πράξεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, για τις οποίες έχει σχηματιστεί δικογραφία από το Α.Τ. Ελασσόνας. 

Ακούστε στο βίντεο της ανάρτησης τι είπε για την εξάρθρωση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ