Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΆρωμα Ελληνο – Γαλλικής φιλίας της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου με το Σύλλογο...

Άρωμα Ελληνο – Γαλλικής φιλίας της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου με το Σύλλογο του Montpellier

Εκδήλωση της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου σε συνεργασία με το Σύλλογο του Montpellier «Αλληλεγγύη για τον Ελληνικό Λαό».

Μια ενδιαφέρουσα βραδιά διοργανώνει η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου με το Σύλλογο του Montpellier- «Αλληλεγγύη για τον Ελληνικό Λαό»,(Collectif Montpellierain de Solidarite avec le Peuple Grec), που μέλη του θα φιλοξενήσει για ένα τριήμερο στη πόλη μας, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Φουγάρο τη Πέμπτη 19 Απριλίου στις 19.00.

Θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους, που είναι συμπαραγωγές του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με γενικό τίτλο:

«Ταξίδι στην Ελλάδα τον καιρό της κρίσης»

Η προβολή είναι στη μνήμη της Δήμητρας Νικολοπούλου, συνεργάτιδας και φίλης του Συλλόγου του Montpellier με την ταινία «Course contre la montre” de Dimitra Nikolopoulou

Οι ταινίες παρουσιάζουν, με διαφορετική καλλιτεχνική ματιά και θεματική προσέγγιση, την εικόνα της κρίσης στην Ελλάδα για περίπου μία τετραετία. Της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παραβρισκόμενους και τους φιλοξενούμενους φίλους Γάλλους.

Τιμητική η παρουσία στην εκδήλωση της Σχολικής Μονάδας του 1ου ΕΠΑΛ Άργους και του 1ου Ε.Κ. Άργους με τη προβολή της ταινίας «Μαμά μην κλαις θα τα λέμε στο Skype” που είναι έργο των μαθητών του τομέα Ηλεκτρονικής- Ηλεκτρολογίας και Μηχανολογίας και πραγματεύεται τη μετανάστευση των νέων Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον.

Τη εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά το «Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου», υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Νικολόπουλου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ