Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΒΙΒΛΙΑΠαρουσιάστηκε στο Ναύπλιο το βιβλίο του Πέτρου Κομιανού «Στον ανεμοστρόβιλο της ντροπής»

Παρουσιάστηκε στο Ναύπλιο το βιβλίο του Πέτρου Κομιανού «Στον ανεμοστρόβιλο της ντροπής»

Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» παρουσίασε στην αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου το βιβλίο του Πέτρου Κομιανού «Στον ανεμοστρόβιλο της ντροπής» που εκδόθηκε από τις «Εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ» .

Το βιβλίο αποτελεί μια μυθιστορηματική αυτοβιογραφία του συγγραφέα και περιγράφει γεγονότα της ζωής του που διαδραματίστηκαν σε μια δύσκολη και ταραγμένη για την Ελλάδα εποχή.

Ο Πέτρος Κομιανός γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1934 και μεγάλωσε στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, χωριό που βρίσκεται στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Τις έντονες μνήμες του από τον εμφύλιο πόλεμο που δίχασε την Ελλάδα, κράτησε στο μυαλό του έως σήμερα και τις απλώνει πάνω σε χαρτί και στον συναισθηματικό μας κόσμο.

Η διαδρομή του Πέτρου Κομιανού περιέχει και βασίζεται σε πολλά ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία που ξεδιπλώνονται μέσα από τα παιδικά και εφηβικά μάτια του συγγραφέα.

Το βιβλίο προλόγισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου και ανέλυσαν, ο καθένας από την δική του οπτική γωνία, ο κοινωνιολόγος Γιώργος Κόνδης, η φιλόλογος Καλλιόπη Καλποδήμου και ο επίσης φιλόλογος Παύλος Κομιανός.

Αποσπάσματα του βιβλίου ανέγνωσε η Ελπίς Κομιανού, μεταφέροντας στο πολυπληθές κοινό που κατέκλισε την αίθουσα του Βουλευτικού το συναίσθημα που διακατείχε τα εφηβικά χρόνια του Πέτρου και, ίσως, το συναίσθημα πολλών Ελλήνων που έζησαν εκείνα τα χρόνια την φρικαλεότητα ενός αδελφοκτόνου πολέμου.

Η απόσταση που χωρίζει τα γεγονότα που έζησε και περιγράφει ο Πέτρος Κομιανός από τον χρόνο κατάθεσής τους, επιτρέπει στον συγγραφέα να θεωρεί ότι αυτή η ματιά σε μια ταραγμένη εποχή της ελληνικής Ιστορίας είναι αντικειμενική.
Πέτρο, σε ευχαριστούμε και «καλοτάξιδο» το βιβλίο σου …

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ