ΒΙΝΤΕΟ: Νερό ύδρευσης σε 3.500 δημότες δίνει ο Καμπόσος με δίκτυο 25 χλμ.

Ένα νέο σημαντικό έργο ξεκινά αυτές τις ημέρες στο Δήμο Άργους – Μυκηνών που αφορά την ύδρευση μιας μεγάλης περιοχής του Δήμου. Πρόκειται για την περιοχή των κοινοτήτων Μοναστηρακίου, Μυκηνών και Φιχτύων.

- Advertisement -

 

 

670 κάτοικοι στο Μοναστηράκι, 750 στις Μυκήνες και 1.700 στα Φίχτυα μέσα σε ένα χρονικό διάστημα λίγων μηνών θα έχουν πόσιμο νερό στις βρύσες των σπιτιών τους. Το νερό θα είναι από τις πηγές της Λέρνας και θα φτάσει στις νέες περιοχές μέσω προεκτάσεων από τις δεξαμενές του Νέου Ηραίου.

Το νέο δίκτυο θα είναι 5,8 χλμ από το Ηραίο μέχρι την δεξαμενή του Προφήτη Ηλία στο Μοναστηράκι, 8,9 χλμ. από την δεξαμενή Νέου Ηραίου μέχρι τις δεξαμενές των Μυκηνών και περίπου 10 χλμ από Νέο Ηραίο μεχρι τις δεξαμενές των Φιχτύων. Συνολικά δηλαδή με δίκτυο 25 χιλιομέτρων θα υδροδοτηθούν περίπου 3.000 δημότες στις κοινότητες Μοναστηρακίου, Μυκηνών και Φιχτύων, αλλά θα υπάρχει δυνατότητα να καλυφτεί ακόμη και μια πιθανή μελλοντική αύξηση του πληθυσμού κατά 500 δημότες..

Στο δίκτυο μεταφοράς για Μοναστηράκι και Μυκήνες θα χρησιμοποιηθούν σωλήνες Φ110, ενώ για εκείνο των Φιχτύων Φ160. Οι σωλήνες θα είναι από πολυαιθυλένιο,  τρίτης γενιάς, 16 ατμοσφαιρών για να εξασφαλιστεί η ποιότητα του νερού.

Όσον αφορά την δυνατότητα μεταφοράς νερού, 12 κυβικά νερό την ώρα θα κατευθύνεται προς Μοναστηράκι, 17 κυβικά προς Μυκήνες και 20 κυβικά την ώρα για τα Φίχτυα.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος κ. Καμπόσος το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από χρήματα του δήμου και δεν υπάρχει κανενός είδους άλλης χρηματοδότησης ή δανεισμού.

Δείτε σε αυτή την ανάρτηση τι δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος από το Μοναστηράκι, από ένα σημείο μάλιστα, από το οποίο θα περάσει το δίκτυο.

ΦΩΤΟ:

- Advertisement -

________________