Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΒρέθηκε η σορός του Γιώργου Μπαλταδώρου απο αλιευτικό σκάφος

Βρέθηκε η σορός του Γιώργου Μπαλταδώρου απο αλιευτικό σκάφος

Εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής (13/04) από αλιευτικό σκάφος στη Σκύρο η σορός του άτυχου σμηναγού.

Χθες λίγες ώρες μετά την τραγωδία είχαν βρεθεί προσωπικά του αντικείμενα – Ο δήμαρχος της Σκύρου επιβεβαιώνει ότι ο πιλότος του μοιραίου Mirage 2000-5 δεν πρόλαβε να αντιδράσει – Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις – Το χρονικό της τραγωδίας

Το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους από τη Σκύρο εντόπισε σήμερα (13/04) τη σορό του άτυχου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργου Μπαλταδώρου, καθώς και μερικά από τα συντρίμμια του Μιράζ 2000-5, αναφέρει η ΕΡΤ.

Ο δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης ανέφερε στην εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ» ότι επιβεβαιώθηκαν οι πρώτες πληροφορίες ότι δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Πολλοί ψαράδες από το νησί αλλά και από τα κοντινά νησιά πήραν μέρος στις έρευνες καθώς το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες είχαν εντοπιστεί προσωπικά αντικείμενα του άτυχου Σμηναγού και είχε ανακοινωθεί ο θάνατός του αλλά η σορός του 34χρονου βρέθηκε σήμερα Παρασκευή.
Τα σενάρια για την τραγωδία στο Αιγαίο

Όπως σημειώνει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», έμπειροι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας τονίζουν πως τρία είναι τα στοιχεία που τους οδηγούν στην εκτίμηση ότι η απώλεια προσανατολισμού λόγω παραίσθησης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πτώση.

Το πρώτο στοιχείο είναι ότι ο άτυχος σμηναγός δεν ανέφερε κάποια βλάβη.

Το δεύτερο, ότι ο πιλότος του δεύτερου Mirage, δηλαδή ο Νο 2 του σχηματισμού, την ώρα της καθόδου των αεροσκαφών μέσα σε νέφη -σύμφωνα με πληροφορίες- απαγκιστρώθηκε (έκανε άνοδο δηλαδή) και ταυτόχρονα είδε το άλλο Mirage, να πέφτει στη θάλασσα.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κηρύχθηκε την Πέμπτη με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του MIRΑGE 2000-5 σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος, όταν το αεροσκάφος συνετρίβη 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις μονάδες.

Παράλληλα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του 34χρονου Σμηναγού το Μορφοβούνι του δήμου Πλαστήρα στον νομό Καρδίτσας, η θλίψη είναι βουβή, για τον άδικο χαμό του 34χρονου σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Ήταν επιμελέστατος ως μαθητής με μεγάλο πάθος για τη ζωή και τη δουλειά του, ο Γιώργος» τόνισε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος της περιοχής Δημήτρης Τσιαντής. Επισήμανε δε, πως ήταν καλός οικογενειάρχης με μεγάλη αγάπη προς την οικογένεια του.

«Είναι για μας ένας σύγχρονος ήρωας που θυσίασε τη ζωή του για την πατρίδα και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτόν» σημείωσε ο κ. Τσιαντής.

Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί μιλούν για έναν άνθρωπο που δεν του έλειπε ποτέ το χαμόγελο, σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που τον διέκρινε σε κάθε του πράξη, σε κάθε ενέργειά του.

Ο πατέρας δύο παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, δεν είναι πια μαζί μας, λένε οι συγγενείς του, οι οποίοι έκαναν λόγο και για έναν έμπειρο πιλότο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ