Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟλοκληρώθηκε η τελετή της Αφής του Άγιου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο (βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η τελετή της Αφής του Άγιου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο (βίντεο)

Παρούσα και η ελληνική αντιπροσωπεία που θα μεταφέρει το Φως στην Ελλάδα – Στις 18:30 στην Αθήνα με ειδική πτήση η άφιξή Του Παρουσία της ελληνικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη που θα παραλάβει το Άγιο Φως της Ανάστασης, ολοκληρώθηκε η τελετή της αφής του Αγίου Φωτός.

Πλήθος πιστών για μια ακόμη χρονιά βρέθηκαν στον Πανάγιο Τάφο και παρακολούθησαν με κατάνυξη την τελετή.

Η ελληνική αποστολή θα επισκεφτεί επίσης το πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ, όπου θα συναντηθεί με τον πατριάρχη Θεόφιλο.

Η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα αναμένεται στις 18:30, ενώ στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη στις 20:30 το βράδυ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών, τρεις θα είναι οι έκτακτες πτήσεις που θα μεταφέρουν το Άγιο Φως από Αθήνα σε Λάρισα, Λήμνο, Σάμο, Χίο, Κεφαλονιά και Ιωάννινα, ενώ με εννέα προγραμματισμένες πτήσεις θα γίνει η μεταφορά του προς Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρόδο, Ζάκυνθο, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο και Μύκονο.

H μεταφορά του Αγίου Φωτός προς Κέρκυρα, Κω και Κάρπαθο θα γίνει από την εταιρία «Sky Express» με μία προγραμματισμένη πτήση προς Κέρκυρα και μία έκτακτη (με ενδιάμεσο προορισμό) προς Κω και Κάρπαθο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ