Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΕξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών απο το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου

Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών απο το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και σε οχήματα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 19 και 21 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 50χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, που κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, εξακριβώθηκε ότι ο 19χρονος και ο 21χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από την 4.6.2017 έως και την 7.11.2017, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, διέπραξαν συνολικά τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και χρυσαφικά, που η συνολική αξία τους ξεπερνά τις -15.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες του 19χρονου και του 21χρονου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 50χρονου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο, το οποίο όπως προέκυψε ήταν κλεμμένο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ