Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑπό τα Κύθηρα θα σαλπάρουν τα κρουαζιερόπλοια της Ritz-Carlton!

Από τα Κύθηρα θα σαλπάρουν τα κρουαζιερόπλοια της Ritz-Carlton!

Όταν πέρυσι η Ritz-Carlton, της αλυσίδας Marriott International Inc ανακοίνωσε τα σχέδιά της να μπει στον κλάδο της κρουαζιέρας, έγινε ξεκάθαρο ότι θα επιχειρούσε να παρακάμψει τα επιχειρηματικά κλισέ μιας ολόκληρης βιομηχανίας.

Όπως είχε ανακοινώσει, τα κρουαζιερόπλοιά της θα προσέφεραν πολυτέλειες ανήκουστες για αυτόν τον τύπο διακοπών, όπως πολύ μεγάλους κοινόχρηστους χώρους, εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας, ψηλοτάβανες σουίτες και μπάνια με διπλούς νιπτήρες.
Και δεν είναι μόνο ο σχεδιασμός που θα κάνει τα Ritz να ξεχωρίσουν, εξηγεί ο Ντου Προθέρο, διευθύνων σύμβουλος της Ritz-Carlton Yacht Collection, σε αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε στο bloomberg, αλλά και όλα όσα οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν μόλις μπουν μέσα στο πλοίο. Σε κάποια από τα δρομολόγιά μας υπάρχουν μόνο γιότ. Και σε πολλά από αυτά, μην περιμένετε να βρείτε μεγάλα κρουαζιερόπλοια.
Οι πωλήσεις των «εισιτηρίων» ξεκινούν στις 11 Ιουνίου και τα πλοία, τα οποία δεν έχουν βαφτιστεί ακόμη, θα πλεύσουν από τα νερά της Νότιας Καραϊβικής, της Μεσογείου, της Βόρειας Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, του Καναδά και της Νέας Αγγλίας. Οι πρώτες κρουαζιέρες θα ξεκινήσουν το 2019. Μερικοί από τους λιγότερους διάσημους προορισμούς ξεκινούν από τα Κύθηρα, το Κάπρι κ.λπ.
Τα πλοία έχουν 190 μέτρα μήκος, διαθέτουν 149 σουίτες για 298 επιβάτες. Είναι τρεις φορές μεγαλύτερα από το μεγαλύτερο σούπεργιοτ, αλλά πολύ μικρότερα από τα κρουαζιερόπλοια των 650 επιβατών. Τα ταξίδια θα έχουν διάρκεια από 7 έως 10 ημέρες.
Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές κρουαζιέρες, θα ταξιδεύουν με χαλαρό ρυθμό και θα πιάνουν τέσσερα με πέντε λιμάνια την εβδομάδα και θα κάνουν έξι ή επτά στάσεις τις 10 ημέρες. «Θα θα επιδιδόμαστε σε αγώνα κατάκτησης του επόμενου λιμανιού. Θα αναδημιουργήσουμε την κρουαζιέρα με γιοτ».
Μία κρουαζιέρα επτά ημερών στη Μεσόγειο θα ξεκινά από 5.600 ευρώ το άτομο. Η τιμή αυτή καλύπτει τα πάντα εκτός από τις εκδρομές εκτός γιότ, το σπα και το φαγητό στο Acqua, το εστιατόριο του Sven Elverfeld, του σεφ που έχει τρία αστέρια Michelin στο Acqua in Wolfsburg στη Γερμανία.
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ