Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΣτο μικροσκόπιο του ΕΚ το Facebook για την υπόθεση παραβίασης δεδομένων

Στο μικροσκόπιο του ΕΚ το Facebook για την υπόθεση παραβίασης δεδομένων

Κατάχρηση δεδομένων των χρηστών του Facebook

«Με ανησυχούν ιδιαιτέρως οι ισχυρισμοί ότι η Cambridge Analytica συγκέντρωσε πληροφορίες από λογαριασμούς Facebook χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών του, εκθέτοντας βασικά δεοντολογικά ζητήματα γύρω από την αξιοπιστία και την υπευθυνότητα των ισχυρών ψηφιακών πλατφορμών», δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι. «Αυτό το περιστατικό συνιστά κάτι περισσότερο από μια απλή παραβίαση δεδομένων. Πρόκειται για μια παραβίαση εμπιστοσύνης που μπορεί να απειλήσει την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας».

«Έχω προσκαλέσει τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να δώσει εξηγήσεις, επειδή είναι καθήκον μας να προστατέψουμε τα δικαιώματα των πολιτών και να διασφαλίσουμε την έγκυρη ενημέρωσή τους, ειδικά όσον αφορά ευαίσθητα θέματα όπως είναι η προστασία των δεδομένων».

Η εταιρεία Cambridge Analytica που έχει την έδρα της στο Λονδίνο, κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τα δεδομένα εκατομμυρίων ψηφοφόρων για να διαμορφώσει εξατομικευμένες πολιτικές διαφημίσεις στα πλαίσια των αμερικάνικων εκλογών.

Τι μπορεί να κάνει το Κοινοβούλιο…..

για την συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ