Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣε Ναύπλιο και Λάρισα οι δίκες για έκδοση στην Τουρκία των Ali...

Σε Ναύπλιο και Λάρισα οι δίκες για έκδοση στην Τουρκία των Ali GOKOGLU και HASAN BIBER

Μέσα στις τελευταίες μέρες ορίσθηκαν ημερομηνίες δικασίμου για δύο αγωνιστές που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα, στις 28 Νοεμβρίου.

Εσπευσμένα ορίσθηκαν οι ημερομηνίες των δικαστηρίων για έκδοσή τους στην Τουρκία, αν και δεν πρόλαβαν, και οι ίδιοι και οι δικηγόροι τους να έχουν τη δικογραφία.

Στις 27 Μαρτίου, ημέρα Τρίτη, 12.00 η ώρα, στο Εφετείο Λάρισας, θα εκδικασθεί η υπόθεση έκδοσης του Ali. E. GOKOGLU και ημέρα Τετάρτη, στις 28 Μαρτίου, η ώρα 12.00 στο Εφετείο Ναυπλίου, η υπόθεση του HASAN BIBER.

Όλα αυτά τα δικαστήρια πραγματοποιούνται σε ένα κλίμα πιέσεων και συνεννοήσεων Ελλάδας – Τουρκίας «κάτω από τραπέζι», ανταλλαγής τριών αγωνιστών έναντι των δύο στρατιωτικών. Για τα συμφέροντα τους, οι κυβερνήσεις των δύο χωρών από την μια πλευρά εκμεταλλεύονται τον εθνικισμό και από την άλλη, με τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις, διακυβεύονται όλα τα βασικά και διεθνή δικαιώματα. Για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων μπορούν να πραγματοποιούν όλες τις μεθόδους, όπως απέλαση, απαγωγή και έκδοση.

Γι’ αυτούς τους λόγους, σ’ αυτές τις συνθήκες, προσκαλούμε όλους να συνεχίσουν να είναι αλληλέγγυοι στους αγωνιστές.

**Σχετικά με τον Ali E. GOKOGLU που ζητείται η έκδοσή του, στις 27 Μαρτίου.

Είναι ένας αγωνιστής, 50 ετών, και στην Τουρκία συμμετείχε στο κίνημα ως αρχισυντάκτης ενός πολιτικού περιοδικού και ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου οικογενειών των πολιτικών κρατουμένων (TAYAD). Σ΄αυτά τα χρόνια είχε υποστεί διώξεις και βασανιστήρια.

*Σχετικά με τον Hasan Biber που ζητείται η έκδοσή του, στις 28 Μαρτίου.

Είναι ένας αγωνιστής και ποιητής 60 χρονών. Επί πολλά χρόνια στον συνδικαλιστικό αγώνα. Επί χρόνια Πρόεδρος του Συνδικάτου Λιμενεργατών Τουρκίας (TÜRK-İŞ LİMAN İŞÇİLERİ). Ήταν στο Δ.Σ. της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργατών Μεταφορών (ITF). Όταν προφυλακίσθηκε για τις συνδικαλιστικές δράσεις του, στάθηκαν αλληλέγγυοί του με δράσεις οι λιμενεργάτες της Ελλάδας και διαφόρων άλλων χωρών. Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές και είναι ένας αγωνιστής που αφιέρωσε όλη του ζωή του στον αγώνα των εργατών. Το 2011 συνελήφθη στη Χίο και προφυλακίσθηκε. Τότε η Τουρκία ζήτησε την έκδοσή του από την Ελλάδα, εξασκώντας πιέσεις. Το Εφετείο αποδέχθηκε το αίτημα της Τουρκίας. Κατά της απόφασης αυτής ξεκίνησε απεργία πείνας μόνο με νερό, ζάχαρη και αλάτι, με συνέπεια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε δύσκολη κατάσταση. Με την απόφασή του ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας και μετά από 53 μέρες ο ίδιος σταμάτησε την απεργία πείνας. Τώρα, δεύτερη φορά, η Τουρκία ξαναζητά την έκδοσή του, με τις ίδιες κατηγορίες. Βρίσκεται στις φυλακές Ναυπλίου.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΕΥΩΡΙΑ και ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 9 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ