ΒΙΝΤΕΟ: Το Ναύπλιο παραδομένο σε δαιμονισμένο αέρα

Ώρα 3 τα ξημερώματα ξεκίνησε το μπουρίνι στην περιοχή του Ναυπλίου. Ένας αέρας ίσως πιο δυνατός από κάθε άλλον στο παρελθόν. Σωστός ανεμοστρόβιλος.

- Advertisement -

 

 

Αποτέλεσμα μέχρι στιγμής το ξερίζωμα δένδρων. Πάνω από 30 μέτρα ύψος δένδρο έπεσε μπροστά από το στρατόπεδο στην Ασκληπιού κλείνοντας και τα δύο ρεύματα του δρόμου.

Την ίδια ώρα, άλλο πεύκο έπεσε στο πάρκο του Κολοκοτρώνη. Μια τεράστια κλάρα έσπασε και έπεσε και στην Άργους στο ύψος της Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τα πράγματα σε ταράτσες και μπαλκόνια πηγαινο-έρχονται κάνοντας ένα δαιμονισμένο θόρυβο. Σχεδόν όλοι οι Ναυπλιώτες ξύπνιοι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έσπευσε σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά δίχως τον απαραίτητο εξοπλισμό το καθάρισμα των δρόμων δεν ήταν εύκολο.

Ώρα 4.45 ο αέρας συνεχίζει ακόμη δυνατός. Οι δρόμοι ακόμη δεν έχουν ανοίξει πλήρως. Στην Ασκληπιού έγινε και τροχαίο. Επιβατηγό δεν σταμάτησε εγκαίρως και έπεσε στο πεσμένο δένδρο, σε απόσταση λιγότερη από ένα μέτρο από τους πυροσβέστες που ενεργούσαν εκείνη την στιγμή τεμαχίζοντας το δένδρο.

Σχεδόν δύο ώρες σε ρυθμό Λουϊζιάνας για να παίρνουμε και εμείς μια γεύση από ανεμοστρόβιλους και υψηλές ταχύτητες αέρα.

Ώρα 7:00 η ένταση του αέρα έχει λίγο μειωθεί. Οι δρόμοι έχουν ανοίξει. Η νύκτα ήταν δύσκολη, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν μεγάλες ζημιές και ατυχήματα.

ΦΩΤΟ:

- Advertisement -

________________