Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΒΙΒΛΙΑΑΡΓΟΣ: Παρουσίαση βιβλίου του Νίκου Κούκη με τίτλο «Πέρα από τις αντοχές...

ΑΡΓΟΣ: Παρουσίαση βιβλίου του Νίκου Κούκη με τίτλο «Πέρα από τις αντοχές της σκέψης μας»

H Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους Μυκηνών και οι εκδόσεις Ι. Σιδέρης παρουσιάζουν το βιβλίο του Φιλολόγου – Ιστορικού Νίκου Α. Κούκη με τίτλο «Πέρα από τις αντοχές της σκέψης μας».

Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 1 Απριλίου 2018 και ώρα 18:30 στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού ¨Μέγας Αλέξανδρος¨.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιάννης Ανδριανός Βουλευτής Αργολίδας ΝΔ – Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας και ο Συγγραφέας Νίκος Α. Κούκης. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Εκδότης Ανδρέας Σιδέρης.
«Τι έφταιξε; 
Πώς φθάσαμε ως εδώ;
Πού ακριβώς βρισκόμαστε; 
Και, κυρίως, πώς επιτέλους θα βγούμε από την παρατεταμένη κρίση, προτού αυτή εγκατασταθεί για τα καλά στην πατρίδα μας ως εθνική παρακμή;

Μόνον όταν και εάν μπορέσουμε να απαντήσουμε, ατομικά και ως κοινωνία, στα ερωτήματα αυτά, θα μπορέσουμε και να αποκολληθούμε από την βαλτώδη κινούμενη άμμο στην οποία σήμερα βρισκόμαστε.

Για να το επιτύχουμε όμως αυτό, υπάρχει μια θεμελιώδης προϋπόθεση.
Να μην απαντήσουμε επιδερμικά. Να μην απαντήσουμε επιπόλαια και «κατά πώς μας βολεύει». Να μην δώσουμε σε σοβαρά ερωτήματα, ανεύθυνες και κοντόφθαλμες απαντήσεις. Κάτι τέτοιο, απλώς, θα διαιώνιζε τα παρόντα αδιέξοδα.

Οφείλουμε να απαντήσουμε στα θεμελιώδη αυτά ερωτήματα με τόλμη παρρησίας. Με αδέκαστη αυτοκριτική, αλλά και με πίστη στο εθνικό μας σθένος. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις δυνατότητές μας, εμπνεόμενοι από την προοπτική μίας, εφικτής, εθνικής ανάτασης». (από τον πρόλογο του βιβλίου)

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ
Πέτρος Διολίτσης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ