Στην ειδικότητα Τυροκομίας Γαλακτοκομίας παρασκευάσαμε μανούρι, πρόκειται για ένα παραδοσιακό Ελληνικό τυρί με την προέλευση του να χρονολογείται ήδη από τα αρχαία χρόνια.
Ανήκει στην κατηγορία των μαλακών τυριών αιγοπρόβειου τυρογάλακτος.
Η ονομασία του φέρεται να προέρχεται από τη λέξη “μανός” που σημαίνει “αραιός”.
Το τυρί που παρασκευάσαμε έχει κυλινδρικό όγκο χωρίς εξωτερικό περίβλημα (κόρα), συμπαγή μάζα χωρίς οπές ζύμωσης και χρώμα λευκό. Η δομή του χαρακτηρίζεται συμπαγής, η συνεκτικότητά του μαλακή και η υφή του κρεμώδης, ογκοχημικά χαρακτηριστικά στα οποία οφείλεται η ευκολία του αθρυμμάτιστου τεμαχισμού του.
Διακρίνεται λόγω της γλυκιάς και ήπιας γεύσης και αρώματός του.
Το μανούρι, ενώ θεωρείται ιδανικό ως προς την παρασκευή ορεκτικών, χρησιμοποιείται ευρέως και σε πλήθος ζεστών ή κρύων, γλυκών ή αλμυρών, κυρίως και επιδορπίων γευμάτων.
Σπουδαστές κι εκπαιδευτές του τμήματος της Τυροκομίας μας ενθουσιάζουν με το μεράκι και την επινοητικότητά τους!
Στο Ναύπλιο και Άργος έγινε με ευλάβεια η μεταφορά από την από το αεροδρόμιο, στο…
Άστατος και βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα, Μεγάλο Σάββατο και την ημέρα της…
Τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του Παραρτήματός μας, εκπροσωπώντας το σύνολο των μελών μας, εκφράζουν…
Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις σε Άργος και Ναύπλιο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί…
Η περιφορά του επιταφίου είναι μια παράδοση που γίνεται κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων…
Ένα έθιμο που έρχεται από την Κίο της Μικράς Ασίας αναβιώνει κάθε χρόνο Μεγάλη Παρασκευή…