Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑΠύργος: Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στους Αγίους Αποστόλους – Και νέες εστίες

Πύργος: Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στους Αγίους Αποστόλους – Και νέες εστίες

Αρκετά δύσκολο είναι το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, στην μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στους Αγίους Αποστόλους του δήμου Πύργου, η οποία καίει σε δασική έκταση, λίγα μέτρα έξω από το χωριό.

Αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκονται 15 οχήματα με πάνω από 30 άνδρες, από τις Υπηρεσίες, Πύργου και τα Κλιμάκια Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ στο σημείο έχουν φτάσει οχήματα και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, της Πάτρας, του Μεσολογγίου και του Αγρινίου, που επιχειρούν στην περιοχή.

Επί τόπου βρίσκεται και ο Περιφερειακός Διοικητής Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Πετρούτσος, ο Διοικητής Νομού, Γιάννης Καραμαλίκης καθώς και ο υποδιοικητής της Π.Υ. Πύργου, Κώστας Κατσαριώτης.

Να σημειωθεί ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τους Πυροσβέστες καθώς από νωρίς πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Εξάλλου, ακόμα δύο εστίες πυρκαγιάς – μικρότερης έντασης – έχουν εκδηλωθεί στις περιοχές Μιράκας και Άσπρων Σπιτιών, όπου κι εκεί πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές, που καίνε καλάμια και ξερά χόρτα.

Πρώτη Ενημέρωση:

Σε δασική έκταση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στην τοπική κοινότητα Αγίων Αποστόλων, στον δήμο του Πύργου. Αυτή την ώρα πυροσβεστικές δυνάμεις σπεύδουν στο σημείο ενώ στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ