Παρασκευάσαμε φέτα και ανθότυρο από φρέσκο πρόβειο γάλα με τη φροντίδα του έμπειρου τυροκόμου Χρήστου Μαυρόγιαννη και της χημικού Αγγελικής Τάρλα. Μετά από τρεις ημέρες δοκιμάσαμε εργαστηριακά τα δύο πλούσια σε γεύση τυριά, βουτυράτη φέτα λόγω των άφθονων λιπαρών, στην οποία διακρίνεται η καθαρότητα του λευκού χρώματος και ανθότυρο με έντονη κρεμώδη υφή.
Το πρόβειο γάλα που χρησιμοποιήσαμε είναι υψηλής θρεπτικής άξιας γάλα, με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ασβέστιο σε σχέση με τα υπόλοιπα γάλατα. Συγκεκριμένα, περιέχει σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα πρωτεϊνών σε σχέση με το αγελαδινό γάλα (5,98% και 3,29% αντίστοιχα), ενώ περιέχει 25% περισσότερο ασβέστιο (193mg/100ml).
Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φώσφορο (22.5% ΣΗΠ) αλλά και συζευγμένο λινολεΐκό οξύ (CLA)
Πλεονεκτεί ως προς την υψηλή του διατροφική αξία. Η μεγάλη του περιεκτικότητα σε CLA, το οποίο σύμφωνα με πλήθος ερευνών, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση του μεταβολισμού του λίπους στον οργανισμό.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί της Πέμπτης 16 Μαΐου άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης κλίμακας στην δασική…
Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδος και το 4o Δημ. Σχολείο Ναυπλίου, υπό την αιγίδα του Δήμου…
Η ανάκληση παρτίδων του ελαιολάδου GAEA σε χώρες του εξωτερικού λόγω υψηλής περιεκτικότητας του απαγορευμένου…
Μια σπουδαία δράση πεζοπορικής διασύνδεσης της Αργολίδας από την Ανατολή ως τη Δύση υλοποιήθηκε την…
Στα πλαίσια σχεδιασμών δράσεων Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας στην κοινότητα, σας ενημερώνουμε ότι η…
Για 11η χρονιά η Αθλητική Γιορτή Στίβου πραγματοποιείται από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των…