Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΣυνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών για τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

Συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών για τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018, με τους Δημάρχους Πύλου – Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη και Ναυπλιέων,

Δημήτρη Κωστούρο, καθώς και με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου Σταύρο Αργειτάκο και τα μέλη της ΕΕ του Φορέα.

Θέμα της συνάντησης ήταν η προετοιμασία του Φορέα ενόψει της αύξησης του διαχειριστικού του έργου, ως απόρροια της επικείμενης ενεργοποίησης του έργου ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα ζητήματα: της διεκπεραίωσης εκκρεμών οφειλών του ΦΟΔΣΑ με την υποστήριξη του υπουργείου μέσω του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ». Της ενίσχυσης του φορέα με το απαραίτητο προσωπικό. Των επιλογών αναφορικά με τη διαδικασία είσπραξης εσόδων. Διερευνήθηκαν επίσης, σε αρχικό στάδιο, οι δυνατότητες αντιμετώπισης άλλων οφειλών του Φορέα.

Από τη συζήτηση προέκυψε η ανάγκη περαιτέρω εξέτασης των ζητημάτων που σχετίζονται με τις δυνατότητες κάλυψης υποχρεώσεων του ΦΟΔΣΑ, αλλά και λειτουργικών του βαρών, ενώ αποσαφηνίστηκαν οι δυνατότητες τακτοποίησης οφειλών μέσω του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» και του προσδιορισμού του αναγκαίου προσωπικού για τη δρομολόγηση προσλήψεων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ