Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας

- Advertisement -

Ενόψει της 14ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας, στις 11 Μαρτίου 2018 ,

ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Φρανς Τίμερμανς, η Ύπατη Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος κ. Φεντερίκα Μογκερίνι, οι Επίτροποι κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, κ. Βιέρα Γιούροβα και κ. Τζούλιαν Κινγκ εξέδωσαν κοινή δήλωση:

- Advertisement -

«Θα θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους και όσες έφυγαν από κοντά μας με τόσο τραγικό τρόπο. Ζωές που χάθηκαν πολύ νωρίς και ζωές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Βρισκόμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι στο πλευρό εκείνων που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, εκείνων που πρέπει να ζουν με τις συνέπειες άνανδρων τρομοκρατικών επιθέσεων.[…] Με κάθε πράξη τρομοκρατίας πλήττονται αθώοι άνθρωποι και οι δημοκρατίες μας. Τίποτε δεν μπορεί να φέρει πίσω όσους έχουμε απολέσει ή να διορθώσει τη ζημία που έχει συντελεστεί. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα σχέδιο ειρήνης, και, ως εκ τούτου, στέλνουμε, δυνατοί και ενωμένοι, τούτο το ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και πέραν αυτής, ότι κανείς, κανένα θύμα δεν θα μείνει πίσω σε μιαν Ευρώπη που προστατεύει.»

Οι Επίτροποι κ.κ. Αβραμόπουλος και Κινγκ συμμετείχαν επίσης σε ειδική εκδήλωσηστις Βρυξέλλες, η οποία διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκέντρωσε θύματα τρομοκρατίας, ενώσεις θυμάτων, πρώτους παρεμβαίνοντες, καθώς και εκπροσώπους της ΕΕ και των κρατών μελών, για να ανταλλάξουν τις εμπειρίες και τις προσωπικές ιστορίες τους. Τις εισαγωγικές παρατηρήσεις των Επιτρόπων Αβραμόπουλου και Κινγκ μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω EbS.

- Advertisement -

________________