Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΑΡΓΟΣ: Oμιλία με θέμα: «Από Κορίτσι, Γυναίκα. Εφηβεία Κάτι μέσα μου και...

ΑΡΓΟΣ: Oμιλία με θέμα: «Από Κορίτσι, Γυναίκα. Εφηβεία Κάτι μέσα μου και γύρω μου αλλάζει»

Στον απόηχο της παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το σημερινό ανοιξιάτικο Κυριακάτικο πρωινό είχε ένα ιδιαίτερο άρωμα Γυναίκας.

Για όλους εμάς που προβληματιζόμαστε, ευαισθητοποιούμαστε και κοιτάμε την πραγματικότητα πίσω από τις λέξεις, τα πανηγύρια και τις γιορτές.

Στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Καποδιστριακού Σχολείου Αργους, με την πολύτιμή αρωγή του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Αργολίδας «Η Αλληλεγγύη», πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα: «Από Κορίτσι, Γυναίκα. Εφηβεία Κάτι μέσα μου και γύρω μου αλλάζει».

Προσκεκλημένοι ήταν ο κ. Παντελής Κοκκινόπουλος, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος (Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Προληπτικής Ογκολογικής Εταιρείας και Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Ν. Αργολίδας) και ο κ. Αλέξανδρος Μουσούρος, Κλινικός Ψυχολόγος ΒΑ, MSc Ψυχοθεραπευτής CBT.

Οι ομιλητές κατόρθωσαν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, προσεγγίζοντάς το από την οπτική της πρόληψης μέσω του εμβολίου για τον ιό HPV, αλλά και μέσω της ιδιαίτερης ψυχολογίας του κοριτσιού που αλλάζει και μεταμορφώνεται σε γυναίκα περνώντας από το καθοριστικό στάδιο της εφηβείας.
Ήταν μια ξεχωριστή εκδήλωση που στόχο είχε να επιμορφώσει, να προσεγγίσει να ενημερώσει, αλλά και να αφυπνίσει γονείς και εφήβους.

Ευχαριστούμε θερμά τους εξαιρετικούς ομιλητές, καθώς και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και παρακολούθησαν την όμορφη και τόσο ευαίσθητη αυτή ομιλία.
Και ας μην ξεχνάμε ότι για να είμαστε στις αναμνήσεις των παιδιών μας αύριο, ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε στη ζωή τους σήμερα. Η επιλογή, δική σας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ