Η «Λυρική» Αντιγόνη του Σοφοκλή στην Αίθουσα “Μέγας Αλέξανδρος” στο Άργος … (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Μια διαφορετική Αντιγόνη του Σοφοκλή παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν χθες Σάββατο το βράδυ στην Αίθουσα “Μέγας Αλέξανδρος” στο Άργος.

Το ΒΙΝΤΕΟ: 

- Advertisement -

Παίχτηκε μια παράσταση της Αντιγόνης σε μορφή αναλογίου, όπου ο μουσικός που ανεβίωσε την τεχνική της αρχαίας λύρας (Νίκος Ξανθούλης), η χορεύτρια που ειδικεύθηκε στον αρχαίο χορό (Θάλεια – Μαρί Παπαδοπούλου), ο σκηνοθέτης που έχει ασχοληθεί με την ερμηνευτική και ερευνητική προσέγγιση του αρχαίου δράματος (Νικόλας Ταρατόρης) και η ηθοποιός που βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στο ρόλο της Αντιγόνης στη Μόσχα (Δώρα Γιαννίτση) ερμήνευσαν το έργο του Σοφοκλή σε μια διαφορετική προσέγγιση και ανάδειξαν τη σχέση του λόγου με τη μουσική. Η μετάφραση ήταν του Ανδρέα Χ. Ζούλα.

Ο ρόλος της μουσικής στα ανεβάσματα των αρχαίων δραμάτων ήταν πολύ σημαντικότερος από αυτόν των σύγχρονων παραστάσεων. Και όταν μιλάμε για Μουσική στην αρχαία Ελλάδα εννοούμε την ενότητα μουσικής, (ποιητικού) λόγου και χορού.

Με αυτήν τη λογική η παράστασή, καίτοι αναλόγιο, ανάδειξε την «λυρική» διάσταση του έργου με ανακατασκευασμένη αρχαία λύρα, χορό και τον αξεπέραστο λόγο του Σοφοκλή.

Φωτισμοί, video και slides από προβολέα συμπλήρωσαν την εικαστική προσέγγιση σε μια παράσταση που είναι τόσο κλασική όσο και μοντέρνα.

ΦΩΤΟ:

     

- Advertisement -

________________