ΑΡΓΟΣ: “Ο Μολυβένιος Στρατιώτης” στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος”

- Advertisement -

Την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 12:30 και στις 18:30 θα παρουσιαστεί στο Άργος, στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος” η θεατρική παράσταση “Ο Μολυβένιος Στρατιώτης” σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου, που περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Πρόκειται για μία παράσταση για όλη την οικογένεια, για μικρούς και μεγάλους, βασισμένη στο ομώνυμο αριστούργημα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η πιο θρυλική παιδική ιστορία ανεβαίνει επί σκηνής σε ένα συνδυασμό θεάτρου, χορού, τραγουδιού, γέλιου, διαδραστικότητας αλλά και μηνυμάτων για την αγάπη και τη φιλία.

- Advertisement -

Μετά την επιτυχημένη του περιοδεία τα τελευταία δύο χρόνια με την παράσταση “Το Πνεύμα Των Χριστουγέννων” ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Μάριος Ιορδάνου, που έχει βραβευτεί από την Unesco για τις ενήλικες παραστάσεις του για τον Νίκο Καζαντζάκη, τον Διονύσιο Σολωμό και τον Γιάννη Ρίτσο (Βερολίνο, Ζυρίχη, Μόναχο, Μόσχα, Παρίσι, Λονδίνο, Δουβλίνο), μεταφέρει επί σκηνής την παιδική ιστορία “Ο Μολυβένιος Στρατιώτης” περιοδεύοντας σε πόλεις και νησιά της Ελλάδας (Σαντορίνη, Νάξος, Πάρος, Κέα, Δράμα, Ιωάννινα, Άργος, Τρίκαλα, Σύρος, Δήμος Πεντέλης, Δήμος Ψυχικού/Φιλοθέης, Δήμος Βριλησσίων, Δήμος Μαραθώνα κλπ.).

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Τα παιχνίδια, όταν οι άνθρωποι κοιμούνται, ζωντανεύουν, χορεύουν και τραγουδούν. Έτσι, μία χάρτινη Μπαλαρίνα ζωντανεύει και χορεύει με όλη της την ψυχή, ώσπου μία μέρα, στο σπίτι που ζει, καταφθάνει με τον ταχυδρόμο ένα δώρο που θα της αλλάξει τη ζωή. Είναι ένας Μολυβένιος Στρατιώτης, που κουτσαίνει από το ένα πόδι. Όταν η Μάγισσα του σπιτιού θα χωρίσει τα δύο παιχνίδια, ο γενναίος στρατιώτης θα κάνει τα πάντα για να γυρίσει πίσω στην μπαλαρίνα. Θα συναντήσει νεράιδες, ζώα και πλάσματα που θα τον βοηθήσουν να βρει το δρόμο του γυρισμού αλλά και πολλά εμπόδια. Άραγε θα τα καταφέρει; Θα μπορέσει να γυρίσει στην μπαλαρίνα του;

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία- Μουσική Επιμέλεια: Μάριος Ιορδάνου
Θεατρική Διασκευή- Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν
Ενδυματολογία: Ελευθερία Τώρα
Σκηνογραφία: Βαλεντίνο Βαλάσης
Παίζουν: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Μέλπω Μπατσακούτσα
Διάρκεια: 70 λεπτά

Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος”
Κυριακή 11 Μαρτίου 2018
Ώρες: 12:30 & 18:30
Προπώληση: 7 € (Βιβλιοπωλείο Δουλτσίνου)
Είσοδος: 8 €
Σύλλογοι/Γκρουπ άνω των 15 ατόμων: 6 €
Κρατήσεις: 6974876024

- Advertisement -

________________