Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΣτους δρόμους οι συνταξιούχοι: Παλεύουμε για τα παιδιά μας που προορίζονται για...

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι: Παλεύουμε για τα παιδιά μας που προορίζονται για σύγχρονοι δούλοι

Οι συνταξιούχοι διαμηνύουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με στόχο να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κατρούγκαλου

Πορεία προς το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα συνταξιούχοι στην Αττική που νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά.

Όπως αναφέρουν «οι κυβερνήσεις σφάγιασαν τις κύριες, επικουρικές, τα δώρα, την υγεία, τα μερίσματα, τα κοινωνικά μας δικαιώματα, αφαίρεσαν το ΕΚΑΣ, τώρα έρχονται να εφαρμόσουν τις μειώσεις προσωπικής διαφοράς, την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, με το νόμο Κατρούγκαλου που μας αφαιρούν ακόμα 3 έως τ συντάξεις τον χρόνο. Σε κίνδυνο μπαίνουν από τους πλειστηριασμούς και τα ίδια μας τα σπίτια».

Οι συνταξιούχοι διαμηνύουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με στόχο να μη εφαρμοστεί ο νόμος 4387/16 και η εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς.

Την ίδια ώρα κάνουν λόγο για παραπληροφόρηση και αποπροσανατολισμό από μερίδα του Τύπου που μέσα από «προτοφανή προπαγάνδα προσπαθούν να πείσουν τους συνταξιούχους ότι θα λύσουν όλες τις διάφορες και θα πάρουν πίσω τα χρήματα από αυθαίρετες περικοπές της κυβέρνησης, αν πάνε να κάνουν αίτηση στα ασφαλιστικά τους ταμεία».

Όπως εξηγούν για να πάρει κάποιος συνταξιούχος πίσω χρήματα δεν αρκεί η αίτηση αλλά θα πρέπει να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια.

«Δεν παλεύουμε μόνο για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας που προορίζονται για σύγχρονοι δούλοι δίχως Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ανεξέλεγκτα ωράρια και μερική απασχόληση», καταλήγουν.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ