Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΚινητοποιήσεις και αγανάκτιση θα φέρει στη περιοχή δήμου Επιδαύρου ένα κλείσιμο της...

Κινητοποιήσεις και αγανάκτιση θα φέρει στη περιοχή δήμου Επιδαύρου ένα κλείσιμο της Πειραιώς

Τεράστιο θέμα φαίνεται ότι δημιουργείται για την περιοχή του δήμου Επιδαύρου αν πραγματοποιηθεί το φημολογούμενο κλείσιμο της μοναδικής τράπεζας που λειτουργεί στο δήμο, της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της διοίκησης είναι να περιορίσει ακόμη περισσότερο τα καταστήματα της στην Ελλάδα. Για τον σκοπό αυτό έχει φτιάξει μια λίστα των καταστημάτων που “δεν της χρειάζονται” και στον κατάλογο αυτό συμπεριλαμβάνεται το κατάστημα Λυγουριού.

Το άκουσμα της πληροφορίας έχει προκαλέσει συναγερμό σε ολόκληρη την περιοχή, αφού το κατάστημα της Πειραιώς στο Λυγουριό είναι το μοναδικό κατάστημα σε μια μεγάλη ακτίνα. Κοντινότερα καταστήματα είναι του Ναυπλίου στα 27 χλμ. και του Κρανιδίου σε απόσταση 60 χλμ.

Επιπλέον ολόκληρη αυτή η περιοχή έχει μόνο ένα ΑΤΜ στην Παλαιά Επίδαυρο.

Η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης δεν χωρά αμφιβολία ότι θα είναι καταστρεπτική για την οικονομία της περιοχής. Να τονιστεί ότι η περιοχή πέραν των κατοίκων της και ότι είναι δήμος που θα μείνει χωρίς τράπεζα, κατά τους θερινούς μήνες υπερδιπλασιάζει τον πληθυσμό της, αφού αφ’ ενός είναι τουριστική περιοχή και αφ’ετέρου λόγω της επιστροφής όσων έχουν εξοχική κατοικία στην περιοχή.

Οι κάτοικοι του δήμου Επιδαύρου αισθάνονται αγανακτισμένοι και με την σκέψη του κλεισίματος της τράπεζας και για ένα ακόμη λόγο. Η τράπεζα Πειραιώς συγχωνεύτηκε με την Αγροτική Τράπεζα που παραδοσιακά εξυπηρετούσε τον αγροτικό και όχι μόνο πληθυσμό του δήμου. Τώρα κλείνει και αυτή. Μήπως δεν χρειάζεται πλέον ο αγροτικός τομέας, η μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων και η ανάπτυξη σε αυτό τον τόπο; Καθημερινά ερωτήματα των κατοίκων που δεν θέλουν ούτε να διανοηθούν ότι θα κλείσει τελικά και αυτό το κατάστημα.

Με αφορμή την είδηση του κλεισίματος, ο δήμος Επιδαύρου συγκέλεσε Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή με μοναδικό θέμα το πιθανό κλείσιμο της τράπεζας. Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Γκάτζιος, όλες οι παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι ενωμένοι διετράνωσαν την πίστη τους ότι δεν πρέπει να πειραχτεί το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Λυγουριό. Κοντά τους οι βουλευτές Αργολίδας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέγονται στην περιοχή. Απόφαση να διερευνηθούν οι πληροφορίες για το κλείσιμο και να ασκηθεί κάθε είδους πίεση προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να ματαιωθεί η όποια απόφαση.

Να αναφερθεί τέλος ότι πέραν της Τράπεζας και τα ταχυδρομεία “πνέουν τα λοίσθια” στην περιοχή. Το κατάστημα στην Νέα Επίδαυρο έκλεισε και εκείνο της Παλαιάς Επιδαύρου υπολειτουργεί.

Πως άραγε συμβαδίζει η οικονομική ανάπτυξη που προσδοκούμε με την εγκατάλλειψη της περιφέρειας που πραγματοποιείται στις μέρες μας; Ας απαντήσουν οι αρμόδιοι…

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ