Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΟ καιρός των επόμενων ημερών

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Βαρομετρικό χαμηλό στα Β-ΒΔ Βαλκάνια, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται Α-ΒΑ.

Ένα άλλο χαμηλό στη Δ. Μεσόγειο κινείται και αυτό προς την ίδια κατεύθυνση. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο), οι βροχές που θα σημειωθούν στη χώρα θα είναι τοπικές και σύντομες και οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στα ανατολικά και τα νότια.

Την Κυριακή (4/3) ο καιρός θα είναι γενικά ήπιος με λίγες βροχές τις πρωινές ώρες στη ΒΔ Ελλάδα, το Α-ΒΑ Αιγαίο και ίσως στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια.

Τη Δευτέρα (5/3) ένα χαμηλό που θα μας έλθει από τα ΝΔ θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι αργότερα στα δυτικά και νότια σε Δ περίπου με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στις περιοχές των βροχών.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας ο καιρός θα είναι γενικά ήπιος με τοπικές βροχές κατά περιόδους στα δυτικά, τα βόρεια και το Α-ΒΑ Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ