Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔιεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός “ΚΑΓΚΟΥΡΟ” στα Εκπαιδευτήρια «αυτενεργώ» στο Άργος

Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός “ΚΑΓΚΟΥΡΟ” στα Εκπαιδευτήρια «αυτενεργώ» στο Άργος

Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» θα διεξαχθεί και φέτος στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «αυτενεργώ» στο Άργος, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 (9.00 π.μ.). Πρόκειται για το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό διαγωνισμό στον κόσμο με συμμετοχή 6 εκατομμυρίων μαθητών από 62 χώρες.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα που δεν πρέπει να απευθύνονται σε λίγους, αλλά να παρέχεται σε όλους, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση.

Τα θέματα του διαγωνισμού δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να τα αντιμετωπίσει κανείς.

Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό παίρνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, όπως το βιβλίο “ΚΑΓΚΟΥΡΟ: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”, ενώ όσοι διακριθούν λαμβάνουν επιπρόσθετα βραβεία με βάση την επίδοσή τους.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές από τη Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου όλων των σχολείων της περιοχής.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό και πώς μπορεί κανείς να εγγραφεί μπορείτε να δείτε στο www.kangaroo.gr ή να τηλεφωνήστε στο Aυτενεργώ στο τηλ. 27510-69680 καθημερινά 9.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ