Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ – 450 γρ
Άχνη ζάχαρη 100 γρ
Ζάχαρη 40 γρ
Ελαιόλαδο 120 ml
Πορτοκάλια 2 μεγάλα μόνο τον χυμό τους
Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια γλυκού
Σόδα μαγειρικής 1/2 κουταλάκι γλυκού
Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι κι ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Τυλίγουμε την ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά – 60 λεπτά.
Στη λαμαρίνα του φούρνου μας στρώνουμε λαδόκολλα. Πλάθουμε την ζύμη μας σε κουλουράκια και σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αραδιάζουμε πάνω στην λαδόκολλα σε απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 13-15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος που δώσαμε στα κουλούρια μας κι ανάλογα τον φούρνο μας. Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Έκκληση για αίμα απευθύνει η Αιμοδοσία του Γ.Ν ΑΡΓΟΥΣ καθώς τα αποθέματά μας σε αίμα…
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Απάντηση σε ανακριβή και απαράδεκτα δημοσιεύματα Ως διευθυντής…
Ορισμός αναπληρωτή Περιφερειάρχη, χωρικών και θεματικών αντιπεριφερειαρχών Περιφέρειας Πελοποννήσου. ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Έχοντας υπόψη:…
Ορίστηκαν νέοι έμμισθοι και άμισθοι Αντιδήμαρχοι για το 2025 από τον Δημήτρη Ορφανό την Πέμπτη…
Το Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων Ναυπλίου εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του προς την επιδιωκόμενη θηριώδη αύξηση…
Μαθητές και από την Αργολίδα στο Συμβούλιο Νέων Πελοποννήσου ο Δρ. Βασίλης Πολύδωρος μιλάει…