Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣLIFESTYLEΤο 3Sixty Hotel & Restaurant συνοδοιπόρος του 9ου Sympossio Greek Gourmet Touring

Το 3Sixty Hotel & Restaurant συνοδοιπόρος του 9ου Sympossio Greek Gourmet Touring

Οι Τουριστικές Επιχειρήσεις ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΗ Α.Ε Hotels & Restaurants έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις 15-2-18 στην Αθήνα

στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε το Sympossio Greek Gourmet Touring για τον 9ο χρόνο διεξαγωγής τους καθώς και για την κήρυξη της επίσημης έναρξης του ταξιδιού του στο εξωτερικό με φετινό θέμα «Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο».

Το Sympossio, το μοναδικό, εξαγωγικό όχημα προβολής του Ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού, διοργάνωσε λαμπρή εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο χώρο του Saint George Lycabettus υποδέχοντας τους υποστηρικτές, συνεργάτες και φίλους του. Σε αυτό το επίσημο δείπνο, ανακοίνωσε επισήμως την έναρξή της 9ης κατά σειρά διεξαγωγής του ταξιδιού του σε πάνω από 37 πόλεις, σε 15 χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης.
Ο θεσμός του Sympossio, έχει καταφέρει έμπρακτα να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη σύμπραξη θεσμικών οργάνων, φορέων και Ελλήνων επιχειρηματιών με κοινό στόχο την προβολή και ανάδειξη των ελληνικών γεύσεων και των ελληνικών περιοχών στο εξωτερικό.
Φέτος, έχοντας την στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Οργανισμού Enterprise Greece, παρουσιάζει ένα μαγευτικό “Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο».

Στο ταξίδι αυτό συνοδοιπόροι είναι επιχειρηματίες του κλάδου και ξενοδόχοι της Πελοποννήσου με τα ξενοδοχεία: Saint George Lycabettus, Airotel, Kinsterna, Kyrimai, Elite, 3sixty της ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΗΣ Α.Ε στο Ναύπλιο αλλά και εταιρείες όπως: Aegean Airlines, ΛΟΥΞ, Κτήμα Σκούρα, Παπαδημητρίου, Unilever, Heteroclito, Coffee Island, Ανδρίτσαινα, Apivita, Μερκούρογλου, Breadfactory, Μικρό Άγιο Όρος, Ploos και UPS.
Την τελετή έναρξης του κατεξοχήν συνεργικού προγράμματος προβολής της Ελληνικής γαστρονομίας και του πολιτισμού στο εξωτερικό, τίμησαν με την παρουσία τους η κα. Ευρυδίκη Κουρνέτα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, η κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, ο κος. Κωνσταντίνος Καρπέτας, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο κος. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, η κα. Τόνια Βασιλοπούλου, ιδιοκτήτρια του Saint George Lycabettus.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μεγάλες προσωπικότητες από το χώρο του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας, της τηλεόρασης, της γαστρονομίας, της τέχνης και του πολιτισμού αλλά και εκπρόσωποι τουριστικών και παραγωγικών φορέων της χώρας, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων.
Την ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΗ Α.Ε εκπροσώπησαν οι ιδιοκτήτες της, κύριοι Αναστάσιος Ηλιάδης και Μπελίτσος Περικλής.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η κ. Κατερίνα Γκαγκάκη με το ρόλο του Πρεσβευτή αλλά και κοινωνού του ενωτικού μηνύματος του Sympossio αγκαλιάζοντας τη συνεργική αυτή προσπάθεια που στόχο έχει να προβληθεί η Ελλάδα στο εξωτερικό.

Ο κος. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, εμπνευστής του Sympossio Greek Gourmet Touring και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, άνοιξε την εκδήλωση, λέγοντας ότι: «Το Sympossio είναι το μοναδικό, συνεργικό όχημα προβολής της Ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό. Εδώ και 9 χρόνια αποδεικνύει πως ενσωματώνει πλήρως όλους τους επιμέρους κλάδους αυτού που ονομάζουμε Οικονομία της Φιλοξενίας. Μέσα από την σύμπραξη φορέων, παραγωγών, βιομηχανίας, τουριστικών επαγγελμάτων και επαγγελματιών όλου του φάσματος του επιχειρηματικού οικοσυστήματος του τουρισμού, αλλάζουμε το αφήγημα με έργα και όχι λόγια.»

Η Γενική Γραμματέας Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού κα. Ευρυδίκη Κουρνέτα αναφέρθηκε στη δυναμική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού την τελευταία τριετία που συνεχίζεται και το 2018. Τόνισε ότι στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής περιφερειακής τουριστικής πολιτικής με στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα, η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα, και η γαστρονομία ειδικότερα, άμεσα συνδεδεμένη με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της πολιτιστικής κληρονομιάς της ιστορίας και της παράδοσης της χώρας, προσδίδει προστιθέμενη αξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν. Επισήμανε ότι το Υπουργείο Τουρισμού υποστηρίζει δυναμικές δράσεις, όπως το Συμπόσιο, στη διεθνή προώθηση και προβολή της Ελλάδας, και αναφέρθηκε ειδικότερα στην εξαιρετική δυναμική που παρουσιάζει η Πελοπόννησος για την τουριστική ανάπτυξή της όλα τα επόμενα χρόνια.

Η κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, σε δήλωσή της ανέφερε πως «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας με σημαντικές ενέργειες προώθησης του τουριστικού της προϊόντος και της γαστρονομίας, συμμετέχει με μεγάλο ενθουσιασμό στην καινοτόμα πρωτοβουλία του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου και του Ομίλου Aldemar το 9o «Sympossio Greek Gourmet Touring». Παρόμοιες πρωτοβουλίες όπως το Sympossio συσπειρώνουν τις υγιείς δυνάμεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με στόχο την ενίσχυση της τοπικής και εθνικής μας οικονομίας.»

Ακολούθησε δήλωση του κου. Κωνσταντίνου Καρπέτα, Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας που επεσήμανε ότι «oι συνεργατικές δράσεις του Sympossio προβάλλουν και αναδεικνύουν την ελληνική γαστρονομία και τις εξαιρετικές γεύσεις της τοπικής ελληνικής κουζίνας. Το Sympossio μεταφέρει τη γεύση της Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη. Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που προβάλλει τη χώρα και τον πολιτισμό μας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει αυτή την εξωστρεφή δυναμική του Συμποσίου, η δε συμμετοχή μας ως θερμοί υποστηρικτές αυτού του νεοσύστατου θεσμού έρχεται στην καλύτερη συγκυρία για εμάς, με τη βράβευση μας ως Ευρωπαϊκός Προορισμός Αριστείας στη θεματική του πολιτιστικού τουρισμού με νικητή προορισμό την Πάτρα, την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ένα βραβείο που μας δίνει εκ των άλλων και τη δυνατότητα για πρώτη φορά να μπούμε στον τουριστικό χάρτη διεθνούς προβολής της ευρωπαϊκής επιτροπής. Η παράδοσή μας, τα ήθη μας, τα έθιμά μας, η ιστορική μας κληρονομιά, διαμορφώνουν τη γαστρονομική μας ταυτότητα και όλη αυτή την τουριστική εμπειρία, μπορεί να τη νιώσει, να τη γευτεί και να τη ζήσει ο επισκέπτης μας, στο οδοιπορικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.»

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι απόλαυσαν το ειδικό μενού που συνοδεύει το φετινό Sympossio που προετοίμασαν οι Σεφ του Ομίλου Aldemar με τον Σεφ του St. George Lycabettus, συνοδεία ζωντανής μουσικής.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ