Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΟι «αυστηρές» προειδοποιήσεις προς Τούρκους του Πρωθυπουργού … Άρθρο του Γ. Τσούρνου

Οι «αυστηρές» προειδοποιήσεις προς Τούρκους του Πρωθυπουργού … Άρθρο του Γ. Τσούρνου

«Αυστηρές» προειδοποιήσεις προς Ερντογκάν απηύθηνε ο πρωθυπουργός σχετικά με το θέμα της εμβολής πλοίου του Λιμενικού από Τουρκικό, εγγύτατα των Ιμίων.

Γιώργος Τσούρνος, πρώην βουλευτής και δήμαρχος Ναυπλιέων

Οι τούρκοι αγνόησαν τις «αυστηρές» προειδοποιήσεις και από «γκρίζα» ζώνη που θεωρούσα τα Ίμια, την θεωρώ πλέον ως ιδιοκτησία της…

Διαβάσαμε στο Τύπο ότι κατασκεύασαν και παρατηρητήριο – φυλάκιο εγγύτατα των Ιμίων για να ελέγχουν καλύτερα τη νησίδα.

Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι ο Πρωθυπουργός απέτυχε όχι μόνο στα οικονομικά, όχι μόνο στην οργάνωση της δημόσιας διοίκησης και της παιδείας, στη καταπολέμηση της διαπλοκής και τόσους άλλους τομείς αλλά αποδείχτηκε ανίκανος να διαχειριστεί τα εθνικά θέματα.

Αλβανοί, Βούλγαροι, Σκοπιανοί και κυρίως Τούρκοι επιβουλεύονται απροκάλυπτα την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος και αν δεν ήμασταν μέλος της Ε.Ε. και του Ν.Α.Τ.Ο., ήδη θα υπήρχε συρίκνωση εδαφική. Και αντί ο πρωθυπουργός να ασχοληθεί με τη λύση των προβλημάτων αυτών, ανακάλυψε όψιμα το σκάνδαλο της NOVARTIS όχι διότι ενδιαφέρεται για την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος αλλά για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους και κυρίως τη Ν.Δ.

Αλλά και ο τρόπος που μεθόδευσε το όλο θέμα επιβεβαιώνει την εν γένει ανικανότητα.

Δεν ασχολείται με τη φτωχοποίηση των πολιτών η οποία αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Ελπίζω ότι της αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία (όποτε και αν γίνουν οι εκλογές) δεν θα προηγηθεί κάποιας μορφής εθνική τραγωδία σαν αυτές που έχουμε ζήσει στο παρελθόν ως Έθνος.

Τελικά διερωτώμεθα ποιο ήταν το κέρδος από την επίσκεψη ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ στην Ελλάδα;

Προανακριτική για «μίζες» πολιτικών προσώπων που αποδίδονται από τις καταθέσεις «κουκουλοφόρων».

Για τα 200 δις που κατέθεσε στο τύπο ο πρώην πρόεδρος του EUROWORKING GROUP δε θα πρέπει να γίνει σχετική έρευνα;

Οι κατηγορούμενοι υπουργοί δεν πρέπει μόνο να είναι απολογητικοί των αστήρικτων κατηγοριών. Πρέπει τα κόμματα να οξύνουν την αντιπαράθεση. Υπάρχει πλήθος σκανδάλων που έχουν υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ και παραμένουν αναξιοποίητα.

Δυστυχώς για τη πατρίδα, η πρωθυπουργία Τσίπρα θα καταγραφεί από τους ιστορικούς του παρόντος και του μέλλοντος και μια των πλέον βλαπτικών από δημιουργίας του νεότερου Ελληνικού Κράτους.

Ο κίνδυνος εξ ανατολών είναι υπαρκτός και μεγάλος. Στις «αυστηρές» προειδοποιήσεις, πρωθυπουργός και υπουργός άμυνας δηλώνουν (και είναι) Ίμια Ελληνικά.

Θα ήσαν πιο πειστικοί αν επεσκέπτοντο τη βραχονησίδα, ή τουλάχιστον αφού είναι απασχολημένοι με τις προανακριτικές ας στείλουν (μέσω του Λιμενικού) μια ομάδα «Ρουβίκωνες» προς επιβεβαιώση των όσων ισχυρίζονται.

Η απορία μου είναι γιατί δεν υπήρχε πέριξ των Ιμίων ένα πολεμικό πλοίο να περιπολεί. Έστω και μετά το επεισόδιο ας γίνει έτσι.

Εδώ ταιριάζει ελαφρώς παραποιημένο το «των οικιών ημών εμπιμπραμένων, πρωθυπουργός και υπουργοί άδουν περί την NOVARTIS…»

17-2-2018

Γ. Τσούρνος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ