Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΤο beach bar στην Αυστραλία που το έχει Ναυπλιώτισσα "μια μικρή γεύση...

Το beach bar στην Αυστραλία που το έχει Ναυπλιώτισσα “μια μικρή γεύση από την πατρίδα”

Μπορεί να μη βρίσκεται στη Μύκονο, τη Σαντορίνη ή την αθηναϊκή ριβιέρα, όμως το πρώτο παραλιακό bar της Αυστραλίας αποτελεί πλέον γεγονός και κοσμεί μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Νότιας Αυστραλίας, το Glenelg.

«Μια τέτοια παραλιακή επιχείρηση αποτελεί σίγουρα ευχάριστη έκπληξη για όλους μας και αποτελεί δίχως αμφιβολία μια ανάσα δροσιάς που μας ταξιδεύει νοερά στην πατρίδα και θυμίζει τα καλοκαίρια μας στην Ελλάδα», λέει στον «Νέο Κόσμο», η Αναστασία η οποία έλκει την καταγωγή της από το Ναύπλιο και ήταν από τις πρώτες κατοίκους που ήρθαν να απολαύσουν μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα στο «The Moseley Beach Club», το οποίο μετά από πολλές προσπάθειες και συζητήσεις με τον δήμο της περιοχής, κατόρθωσε να ανοίξει τις «πόρτες» του πριν από περίπου ένα μήνα.

«Εφόσον δε μπορούμε να είμαστε στην Ελλάδα μας τώρα, φέρνουμε μια μικρή γεύση από την πατρίδα εδώ και ταυτόχρονα απολαμβάνουμε το αυστραλιανό καλοκαίρι», λέει χαρακτηριστικά η Αναστασία, η οποία μένει στην περιοχή και μαζί με τις φίλες της επισκέπτονται συχνά την παραλία του Glenelg.

«Για μένα είναι μια καλή ευκαιρία να εξετάσουμε διαφορετικές στρατηγικές προσέγγισης τουριστών στην πολιτεία μας και ελπίζω πως με την κίνηση αυτή θα γίνει η αρχή ώστε να αξιοποιήσουμε τις υπέροχες παραλίες που έχουμε στη Νότια Αυστραλία».

Εμπνευσμένο από τα παραλιακά μαγαζιά που κοσμούν σχεδόν όλες τις ελληνικές παραλίες, το Moseley Beach Club είναι το πρώτο μπαρ πάνω στην άμμο σε ολόκληρη την Αυστραλία και αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα highlight της πολιτείας, ενώ έχει ήδη υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής.

«Ανοίξαμε στις 17 Ιανουαρίου και μέσα σε έναν σχεδόν μήνα έχουμε καλωσορίσει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες», δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» ο διευθυντής της επιχείρησης, Tom Sellar.

«Ήταν μια ιδέα που υπήρχε στα σκαριά εδώ και πέντε χρόνια και η έμπνευση ήρθε φυσικά από τις παραλίες της Ευρώπης, στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία, όπου τέτοιες επιχειρήσεις λειτουργούν με τεράστια επιτυχία εδώ και χρόνια.

«Η ανταπόκριση του κόσμου επιβεβαίωσε την αρχική μας υποψία.

«Αποδείχθηκε πως είχαμε δίκιο να επιμένουμε αφού όλοι λατρεύουν το γεγονός πως μπορούν να ζήσουν μια ευρωπαϊκή εμπειρία λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους και να απολαύσουν ένα γεύμα, ένα ποτό ή τον καφέ τους σε μια υπέροχη παραλία», λέει ο Sellar.

Η επιχείρηση ανήκει σε τρεις αθλητές και τρεις Νοτιοαυστραλούς επιχειρηματίες και ήδη λειτουργεί ως πόλος έλξης επισκεπτών και τουριστών, ενώ σύμφωνα με τους ντόπιους της περιοχής, πρόκειται για μια ανάσα καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς που όμως φαίνεται να έχει συμβάλλει σημαντικά και στην αύξηση της εμπορικής κίνησης της περιοχής που θεωρούνταν ανέκαθεν τουριστική.

Η φήμη του μάλιστα έχει ήδη τραβήξει την προσοχή πολλών επιχειρηματιών από τις περισσότερες αυστραλιανές πολιτείες, οι οποίοι έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τους υπευθύνους της παραλιακής επιχείρησης για να συζητήσουν το ενδεχόμενο και την πιθανότητα συνεργασίας ώστε να στηθούν αντίστοιχα σκηνικά και σε άλλα παραθαλάσσια μέρη της Αυστραλίας.

«Είναι κρίμα να έχουμε τόσες υπέροχες παραλίες δίπλα στο σπίτι μας και να μην μπορούμε να τις απολαμβάνουμε όπως κάνουμε όταν ταξιδεύουμε στην Ευρώπη, γι’ αυτό είναι σημαντικό να εξετάσουμε πώς μπορούμε να διαδώσουμε και να συμβάλουμε στη συνέχιση μιας τέτοιας ιδέας», καταλήγει ο Tom Sellar.

κείμενο  ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΑΪΟΥ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ