Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕπίσκεψη Κυπρίων γεωργών και γεωπόνων στην Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας

Επίσκεψη Κυπρίων γεωργών και γεωπόνων στην Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας

Με αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συνδέσμου Κύπρου και της Ένωσης Γεωπόνων Κύπρου που έχουν έρθει στην χώρα μας με αφορμή την αγροτική έκθεση «Agrotica» συναντήθηκε η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΑ, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας Ευάγγελος Μπινιάρης , το μέλος του Δ.Σ της Ε.Ν.Α. Αργολίδα Γιάννης Δενεσάκης και ο σύμβουλος της ΠΕΝΑ, Σωτήρης Κουτσομήτρος οργάνωσαν την επίσκεψη της Κυπριακής αντιπροσωπείας στο κορυφαίο φυτώριο του κ. Κωστελλένου στο Γαλατά.

Ο κ. Κωστελλένος μοίρασε απλόχερα γνώση και εμπειρίες και οι Κύπριοι συνάδελφοι ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στη δενδροκαλλιέργεια και τις νέες ποικιλίες ιδίως της ελιάς για την οποία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μετά από τη «γεωπονική» επίσκεψη, ακολούθησε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου όπου με διαμεσολάβηση του κ. Μπινιάρη την αντιπροσωπεία και τους νέους αγρότες υποδέχθηκε ο δήμαρχος της Επιδαύρου Κώστας Κάτζιος. Ακολούθησε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο στις Μυκήνες και βόλτα στο Ναύπλιο.

Ιδιαίτερη χαρά αλλά και ικανοποίηση η είδηση ότι στην περιοχή του Ασκληπιείου στην Επίδαυρο θα δημιουργηθεί βοτανικός κήπος. Θα πρέπει να τονίσουμε πως πρωτεργάτης στην υλοποίηση της ιδέας για την οργάνωση και λειτουργία βοτανικού κήπου στην περιοχή ήταν η Έ.Ν.Α. Αργολίδας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ