Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΟ.Ε.Σ.Π.& Ν.Δ.Ε: Διαμαρτυρία για να μην κλείσουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων

Ο.Ε.Σ.Π.& Ν.Δ.Ε: Διαμαρτυρία για να μην κλείσουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων

Προς
Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Πάνο Καμμένο
ΑΘΗΝΑ
Κοιν.: 1) Ε.Σ.Ε.Ε.
2) Εμπορικοί Σύλλογοι-
Μέλη μας
3) Αντιπρόσωποι
ΟΕΣΠ&ΝΔΕ

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή τις δημοσιεύσεις σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για αναδιοργάνωση των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων και μετά από επιστολές διαμαρτυρίας που λάβαμε από Εμπορικούς Συλλόγους –Μέλη της Ομοσπονδίας μας, στις πόλεις των οποίων πρόκειται να κλείσουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, δια της παρούσης θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τις ανησυχίες μας σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στις Περιφέρειες Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων στις οποίες δραστηριοποιούνται οι Εμπορικοί Σύλλογοι που ανήκουν στην δύναμη της Ομοσπονδίας μας, πρόκειται να καταργηθούν τα κάτωθι Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων:

– Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού – Ναύπλιο
– 9ο Σύνταγμα Πεζικού – Καλαμάτα
– 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων – Μεσολόγγι
– 1ο Σύνταγμα Πεζικού, ΔΙΚΕ – Τρίπολη
– Εφοδιασμού-Μεταφορών – Σπάρτη
– Διακλαδικό Κέντρο – Τρίπολη

Γνωρίζουμε όλοι ότι οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες συμβάλλουν σημαντικά στις οικονομίες των μικρών πόλεων λόγω των αναγκών που έχουν στην καθημερινότητά τους και οι επιχειρήσεις των πόλεων ωφελούνται από τα χρήματα που εισρέουν από τις ανάγκες σίτισης – συντήρησης κ.λπ. ενός στρατοπέδου.

Η δραστική μείωση των Κέντρων Εκπαίδευσης στην οποία προχωρά το Υπουργείο Άμυνας λόγω των ευρύτερων περικοπών στις αμυντικές δαπάνες καθώς και των αλλαγών που επίκεινται στη δομή του στρατεύματος, πιστεύουμε ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες καθόσον τα συγκεκριμένα Κέντρα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας των πόλεων στις οποίες ευρίσκονται, με πολλά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για τους Δήμους, καθώς ενισχύεται η τοπική αγορά και αναδεικνύεται ο πολιτιστικός και ιστορικός πλούτος της κάθε περιοχής.
Ευελπιστούμε ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις ανησυχίες μας κατά την λήψη των αποφάσεών σας, εξετάζοντας τις κοινωνικές επιπτώσεις που θα επέλθουν στις περιοχές αυτές. Πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει μία διαβούλευση με τους φορείς των περιοχών οι οποίοι συμμερίζονται τις θέσεις των Εμπορικών Συλλόγων- Μελών μας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των πόλεων και την ανησυχία τους για το σοβαρό αυτό θέμα.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Βαγενάς           Αντώνιος Καλοθέου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ