Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΤο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της νέας Διοίκηση της Ο.Ε.Σ.Π.& Ν.Δ.Ε

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της νέας Διοίκηση της Ο.Ε.Σ.Π.& Ν.Δ.Ε

Το πρώτο της Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε η νέα Διοίκηση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος στις 27 & 28 Ιανουαρίου 2018 στο Λουτράκι Κορινθίας.

Παρευρέθησαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας, κα Θελερίτη Μαρία, κ. Ψυχογιός Γεώργιος και κ. Τσόγκας Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Οικονομίας – Τόνωσης της Απασχόλησης – Αλληλεγγύης – Χωροταξίας κ. Παπαγγελόπουλος Άγγελος, η Αντιδήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κα Πρωτοπαππά Μαρία, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πελοποννήσου κ. Πετρίτσης Γεώργιος και κα Σούκουλη Μαριλένα, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου (LTO) κ. Καραβούλης Σπυρίδωνας, οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων Λουτρακίου, Κορίνθου, Ξυλοκάστρου, Αγ. Θεοδώρων, Βραχατίου, Νεμέας και Σχοίνου, ενώ απέστειλε επιστολή ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Κορινθίας κ. Δήμας Χρίστος.

Την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βαγενάς Γεώργιος έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων και των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για τα τοπικά προβλήματα όπως, το φαινόμενο της πληθυσμιακής έκρηξης των μεδουσών το οποίο δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα εμπορικά καταστήματα και στις επιχειρήσεις που ασχολούνται εν γένει με τον τουρισμό και οι τρόποι αντιμετώπισής του, η υπεραλίευση στον Κορινθιακό κόλπο, η έλλειψη υδάτινων πόρων, η μη ολοκλήρωση των έργων υποδομής κ.ά.. Συζητήθηκαν επίσης τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους εμπόρους, ήτοι, το πάγωμα και η κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΕΦΚΑ, η θέσπιση ενός δίκαιου φορολογικού καθεστώτος για τις ΜμΕ αλλά και ευνοϊκότερων κριτηρίων για την ένταξη περισσότερων ΜμΕ στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό και στη ρύθμιση των 120 δόσεων, η καθιέρωση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού και για τους εμπόρους και η αναστολή των πλειστηριασμών προερχόμενοι από τα δυσβάσταχτα «κόκκινα» δάνεια.

Την επόμενη ημέρα συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του συμβουλίου, μεταξύ των οποίων, η εξεύρεση τρόπων διευκόλυνσης της αποπληρωμής των πυρόπληκτων και σεισμόπληκτων δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, η ανάδειξη των ειδικών προβλημάτων των Εμπορικών Συλλόγων – Μελών της Ομοσπονδίας ανά περιοχή και ο προγραμματισμός των δράσεων της Ομοσπονδίας για το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε να αποστείλει επιστολές προς τους αρμόδιους βουλευτές για όλα τα κρίσιμα θέματα που συζητήθηκαν κατά την συνεδρίαση και απασχολούν τους συναδέλφους εμπόρους, να βγουν ψηφίσματα όπου χρειάζεται και να ενταθούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η ΟΕΣΠ&ΝΔΕ θα είναι συνεχώς στο πλευρό όλων των Συλλόγων – Μελών της, στον καθημερινό αγώνα που δίνουν για την επιβίωσή τους οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Εκ της Ομοσπονδίας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ