Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΟΜΒΑ: Παραιτήθηκε ο παπά Λευτέρης από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου

ΒΟΜΒΑ: Παραιτήθηκε ο παπά Λευτέρης από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου

Η ψυχή της προσπάθειας για την ανακαίνιση και την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων σε κτήρια της εκκλησίας στο Ναύπλιο με δήλωση του βόμβα σήμερα παραιτήθηκε από τον Μητροπολιτικό Ναό Ναυπλίου.

Ο παπά Λευτέρης Μίχος που έκανε τρία χρόνια ένα σκληρό αγώνα για την στερέωση του Ιστορικού Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, του Αγίου Σπυρίδωνα που ήδη αποκαταστάθηκε, του μισογκρεμισμένου Ενετικού κτηρίου, αλλά για την μεταβίβαση του Πρώτου Φαρμακείου από την εκκλησία στο Δήμο Ναυπλιέων και το γειτονικό μισογκρεμισμένο κτήριο του Ενετικού παραιτήθηκε από εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού.

Σε μια δημόσια ανακοίνωση του αναφέρει: 

Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου.

Ένα σημαντικό μνημείο για το Ναύπλιο. Πριν λίγες μέρες εντάχθηκε η αποκατάστασή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σήμερα υπέβαλα και επίσημα την παραίτησή μου στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, από Εφημέριος του Ιερού Ναού. Εύχομαι στον νέο Εφημέριο να ολοκληρώσει αυτό το μεγάλο έργο, παράλληλα με το Ενετικό κτίριο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής για την άριστη συνεργασία, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριο, στον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, στον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Κωστούρο, στους τρεις Βουλευτές Αργολίδας κ.κ. Γκιόλα , Ανδριανό και Μανιάτη, στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χειβιδόπουλο, στους Περιφερειακούς συμβούλους κα Παναγιωτοπούλου και κ. Σαρρή, στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και στο προσωπικό του Ιερού Ναού και σε όλους τους ζεστούς ανθρώπους της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου , που με ανέχτηκαν περίπου τα δύο τελευταία χρόνια.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γνωστοποιηθούν τα αίτια αυτής της παραίτησης. Προς το παρόν ο Παπά Λευτέρης κρατά το στόμα του κλειστό.

Πάντως από την προσωπική μας επαφή τρία χρόνια τώρα στον κοινό αγώνα για την διάσωση των εκκλησιών- μνημείων και του Ενετικού η γνώμη την οποία έχουμε σχηματίσει είναι ότι αργά ή γρήγορά θα φτάναμε σε αυτό το σημείο.

Ο πάτερ Λευτέρης είναι άνθρωπος που θέλει να βλέπει άμεσα αποτελέσματα. Θέλει να βλέπει να υλοποιούνται όσα συμφωνούνται. Θέλει πραγματικά να διασωθούν όλα αυτά τα μνημεία και για αυτό σπαταλά ολόκληρη την ενέργεια του. Η κωλυσιεργία, η αδιαφορία, οι αδικίες και τα μισόλογα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά από τον παπα-Λευτέρη. Θεωρούμε ότι τέτοιες συμπεριφορές κούρασαν και αηδίασαν τον ιερωμένο και έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με τις υπόλοιπες πλούσιες δραστηριότητες του.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι διαφωτιστικές του τι συνέβη.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ